Ragyogó győzelem Debrecenben

Ragyogó győzelem Debrecenben

Az Illés Akadémia U15-ös csapata 3–2-re nyert idegenben.

DVSC-DLA U15 – Illés Akadémia U15 2–3 (0–1)
Illés Aka. U15.: Molnár-Végh – Kopácsi B., Stefanich, Csörnyei (Horváth A., 80.), Szentkirályi – Balikó, Bolla, Kopácsi Á. – Horváth B. (Baranyai, 63.), Katona, Sabia (Wolf, 70.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Bolla (29., 0–1), Kopácsi Á. (57., 0–2; 64., 0–3)

A forduló előtt 4. helyezett DVSC-DLA számított a meccs esélyesének, ám ennek a találkozó kezdetét követően nyomát sem lehetett látni. Az első félóra végén egy hazai kapuskirúgást követően mi szereztük meg a labdát. A baloldalon Bolla Bálint indult el: lement a sarokig, onnan befelé futott az alapvonalon, és tulajdonképpen „nullszögből” a léc alá emelt, 0–1. Az 57. percben a saját térfelünkön szereztünk labdát, és Katona kapott egy indítást. Belépett a labdával a 16-oson belülre, kicselezett egy védőt, majd még egyet. Közben odaért a harmadik is, így őt is becsapva visszagurított, majd az akciót kísérő Kopácsi Áron 8 méterről a kapuba bombázott, 0–2. A 64. percben az akkor becserélt Baranyai Noel állt oda a sarokkörívhez letett labdához. A szögletre Kopácsi Áron érkezett mintaszerűen, és egy karatés mozdulattal a jobb felső sarokba emelte a játékszert, 0–3. A 69. percben ziccerben lépett egy debreceni csatár, ám Molnár-Végh remek ütemben érkezett és hárított. Sajnos a róla kipattanó labda az éppen visszazáró Csörnyeiről szerencsétlen módon a kapunkba pattant, 1–3. Két perc múlva a védelmünk jobb oldala aludt el, amit kihasználtak a hazaiak (2–3), ám ezek után már tudatosan, az ellenfél térfelén tartva a labdát, megőrizte előnyét a szombathelyi csapat. A mieink teljesen megérdemelten nyerték meg a debreceni találkozót.

Nagyon jól és sokszor türelmesen játszottunk, az első félidőben az egygólos vezetésünk teljesen megérdemelt volt, igaz, a gól mellett is volt még lehetőségünk. Higgadtak voltunk, többet birtokoltuk a labdát. Jól kezdtük a II. félidőt, hamar három gólos lett az előnyünk. Hiába kaptunk két perc alatt két gólt, nem estünk kétségbe. Amit taktikailag elterveztünk, megvalósítottuk. Mentálisan jók voltunk, beérett a munka, amiről sokat beszéltünk. Sok pozitív dolgot láttunk, ami külön öröm, hogy ez ma eredménnyel is párosult

– értékelt Németh Richárd a három pont megszerzését követően.