Ma jobb volt a Honvéd

Ma jobb volt a Honvéd

U16-osaink első hazai mérkőzésükön vannak túl a rájátszásban.

Illés Akadémia U16 – Budapest Honvéd-MFA U16 1–4 (0–1)
Illés Aka. U16.: Olasz – Horváth B., Mozsár, Frák, Stifter (Szemes, 83.) – Nagy B., Szvoboda (Szabó L., 83.), Udvardi (Nagy R. H., 72.) – Mayer, Varga D. (Mohos, 59.), Nagy Zs. (Pruska, 72.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Mayer (48., 1–1)

A remek erőkből álló fővárosiak ellen az első lehetőség Udvardi Ádám előtt adódott, ám 17 méterről eleresztett lövését a vendégek kapusa magabiztosan hárította. Ezt követően ugyan átvették az irányítást a fővárosiak, de ez helyzetekben nem igen nyilvánult meg. A 30. percben azonban elég volt egy védelmi hiba és Fábiánkovits István fejese Olasz Barnabás hálójában kötött ki.

Az 1–0-ás Honvéd-vezetésről induló második játékrész elején sikerült Kovács László legénységének egyenlítenie: Gyetván Márk nagy hibáját követően Mayer Gergő tekert 16 méterről a kapuba. Sajnos nem sokáig örülhettünk, ugyanis az 53. percben egy bal oldali beadást követően Fábiánkovits István lőtte ki a hosszú alsót. A remek formában játszó kispesti támadó még az 56., valamint 82. percben is betalált, így mesternégyest szerezve gyakorlatilag egymaga kialakította a 4–1-es végeredményt.

Úgy érzem, hogy a mérkőzésen is meglátszott, hogy a Honvéd dobogós helyen tanyázik, a céljai is különböznek a miénktől. De úgy gondolom, hogy az első 50-60 percben meghúzogattuk az oroszlán bajuszát. Azt követően egyéni hibákból kaptunk gólokat, amelyekhez kellett egy remek képességű játékos, aki eldöntötte a mérkőzést. A mai mentalítást át kell menteni a többi meccsünkre. Úgy érzem, hogy apránként javulni fogunk, főleg védekezésben. Ha ezt megvalósítjuk, akkor jönnek majd a sikerek is

– fogalmazott a mérkőzés után Kovács László vezetőedző.