Kettőből kettő a heti mérleg

Kettőből kettő a heti mérleg

Újabb győzelemmel kívánt jobbulást vezetőedzőjének az Illés Akadémia U19.

Illés Akadémia U19 – NS Mura U19 2–0 (1–0)
Illés Aka. U19: Pataki M. – Szvoboda, Nagy B., Halász, Göndör – Jonas, Horváth H., Horváth B. – Mayer, Kállai Z., Doncsecz. Cserék: Udvardi, Pruska, Bonyhárd, Váncsa, Fehér. Edző: Horváth András.
Gólszerzők: Kállai Z. (19., 11-esből, 1–0), Udvardi (90., 2–0)

A héten a második felkészülési mérkőzését játszotta az Illés Akadémia U19-es csapata, egyelőre továbbra is Horváth Rudolf vezetőedző távollétében. Az elmúlt időszakhoz képest kifejezetten jó idő fogadta az együtteseket. A 4. percben Mayer Gergő lépett meg a jobb szélen, középreadásába csak beleütni tudott a szlovén kapus, a labda éppen Doncsecz Levente elé került, akinek a lövését egy bekk blokkolta a kapu torkában. A 13. percben egy vendégszöglet után remekül hoztuk ki a labdát, Kállai Zalán átdobta a balon érkező Jonashoz, aki 16 méterről nem sokkal lőtt fölé. A 18. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Doncsecz lépett be három védő között a büntetőterületen belülre, ott Jonashoz pöckölte a labdát, akinek összeakasztották a bokáját, 11-es. Kállai Zalán magabiztosan a jobb sarokba gurított, 1–0. Fél óra elteltével Doncsecz került helyzetbe, 12 méteres lövését azonban kiszedte a jobb sarokból a vendégek hálóőre. A 36. percben szépíthettek volna a fekete-fehérek, ám a 8 méteres lövés az oldalhálóban landolt. A félidő hajrájában Szvoboda hozta fel a labdát, befelé húzott vele, és 20 méterről lőtt, ám a felső léc megmentette a vendégeket.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe: valamivel mi birtokoltuk többet a labdát, de kevesebb lehetőség adódott előttünk. Aztán a hajrában csak megszületett a második gólunk: nem értette meg egymást a szlovének kapusa és a hátvéd, az ajándéklabdát pedig Udvardi Ádám köszönte szépen és gólra váltotta, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

Tapasztalatszerzésnek jó volt, hogy ilyen stílusú csapat ellen min kell változtatni azon, hogy minőségibb legyen a játék, és több gólhelyzetet tudjuk kialakítani. Összességében elégedett vagyok a látottak alapján, sok párharcot megnyertünk, a megszerzett labdákból jól jöttünk ki. Ismét csak dicsérni tudom a fiatal játékosokat, hogy helyt álltak az idősebbekkel szemben

– mondta Horváth András a mérkőzést követően.