Pozsonyban járt az Illés Akadémia U15

Pozsonyban járt az Illés Akadémia U15

A Slovan Bratislava és az FC Vítkovice voltak az ellenfelek.

Két mérkőzést is játszott ma az Illés Akadémia U15-ös csapata. Németh Richárd és Varga Roland tanítványai Pozsonyba buszoztak. Először a hazai SK Slovan Bratislavával csaptak össze a mieink, a játékidő 2X30 perc volt. A szombathelyiek Németh B. – Szilvási, Tasnádi, Bolla, Kelemen – Meskó, Sági, Krone – Sipos, Klement, Szele összeállításban játszottak, és 7–1-es vereséget szenvedtek, a mieink találatát szép átlövésből Bolla Áron szerezte.

A második találkozón az FC Vítkovice ellen a nagy meleg miatt „csak” 2X25 percet voltak pályán a csapatok. A mieink Őri K. – Kiss B., Szűcs P., Krone, Molnár L. – Hende, Markó, Söptei – Tóth E., Virág, Papp tizeneggyel szerepeltek, a meccset pedig a csehek nyerték meg 3–0-ra.

Az első mérkőzésen túlságosan könnyen adtunk gólokat az ellenfélnek, így pillanatok alatt 3–0-ra vezettek a pozsonyiak. Próbáltunk focizni, de a párharcokban jóval erősebbek voltak a hazaiak. 4–1-gyel fordultunk, a találatunkat egy letámadás utáni átlövésből értük el. A védekezésben fegyelmezetlenek és figyelmetlenek voltunk, a II. félidőben pedig felőrlődtünk. Most értünk el egy olyan szintre, amikor mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, de ezen a napon jobbak voltak a kékek, azonban nem ennyivel. A második mérkőzésen a cseh csapat letámadást alkalmazott, csak direkt játékot mutattak. Fizikális fölényben voltak, ez aztán gólokban is megmutatkozott. Enerváltak voltunk, a hetek munkája most jött ki. Ennél többet tudunk és meg is fogjuk mutatni, hogy képesek vagyunk rá

– nyilatkozta Németh Richárd vezetőedző.