Egy gól döntött az U12-esek mérkőzésén

Egy gól döntött az U12-esek mérkőzésén

Csak a legvégén nem tudtunk egyenlíteni, előtte kétszer is sikerült.

SK Slovan Bratislava U12 – Illés Akadémia U12 4–3 (2–1, 1–1, 1–1)
Illés Aka. U12:
Kovács V. – Majlinger, Boda, Molnár B., Horváth D. – Tóth N. – Poszavecz, Baranyi, Lengyel. Cserék: Bangó, Kiss B., Lajos, Németh L., Novák. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Baranyi, Bangó, Lajos

Az első etapban a Slovan ránk tudta erőltetni az akaratát, és egy büntetővel valamint egy akciógóllal előnybe kerültek, de egy tetszetős támadás végén Baranyai Borisz szépíteni tudott. A második húsz percben az Illés Akadémia sorra dolgozta ki a helyzeteit, amiket egy kivételével ki is hagyott: egy Lengyel Ágoston-féle beadás után Bangó Benedek egyenlítet, 2–2. Sajnos egy óriási védekezési hibát kihasználtak a hazaiak, és visszavették a vezetést, ami azért is volt bosszantó, mert szinte át sem lépték a térfelét a kék-fehérek ebben a periódusban. A záró etapban is sorjáztak a lehetőségek előttünk, aztán Majlinger Máté remekül középre adott szögletét Lajos Patrik bólintott a kapuba, ismét egyenlítve. Mentünk előre a győztes gólért, ám a hajárban egy újabb egyéni hiba megpecsételte a sorsunkat, így a Slovan 4–3-ra nyert.

Nagyon tanulságos mérkőzés van mögöttünk: olyan súlyos egyéni hibákat követtünk el, amiket ezen a szinten nem lehet megtenni. A játékunk dicséretet érdemel, ám védekezésben és egyéni felelősségvállalásban nagyot kell fejlődnünk. Pozitívan gondolkodunk, és hiszünk abban, hogy a bajnoki rajtig a hibákat ki tudjuk javítani

– nyilatkozta Tóth Zsolt a mérkőzést követően.