Pontosztozkodás a zöld-fehér összecsapáson

Pontosztozkodás a zöld-fehér összecsapáson

Bár fölényben játszottak U19-es lányaink, az FTC kicsikarta a döntetlent.

Haladás-Viktória FC U19 – FTC-Telekom U19 1–1 (0–0)
Haladás-Viktória FC U19: Csapó Zs. – Rugovics B., Pálmai E., Hajba J., Balogh S. – Balázs K., Csizmadia Zs., Németh M. – Varga B. – Simon F. (Kránitz K. 78.) – Vámos T.  Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Csizmadia Zsófia (73., 1–1)

A februári 2–0-ás siker után ezúttal győzelmi reményekkel várta a Ferencváros elleni összecsapást legidősebb korosztályos leánycsapatunk. A mérkőzés ugyan vendéglehetőséggel indult, ezt követően azonban fokozatosan vették át az irányítást a mieink, és egyre nagyobb mezőnyfölényben futballoztak. A fővárosiak a stabil védekezésre, majd abból a kontrákra építettek, de csak egy-egy alkalommal sikerült helyzetig eljutniuk. Nem úgy, mint a fehérmezes házigazdáknak: mi a védelem mögé belőtt labdákon kívül átlövésekkel is bátran próbálkoztunk a betömörülő védelemmel szemben. Sokat birtokolta a labdát Tebeli György együttese, igyekezett súlypontáthelyezésekkel is megzavarni ellenfelét. A játékrész talán legnagyobb lehetősége Csizmadia Zsófi előtt adódott, aki szépen tört be a tizenhatoson belülre, próbálkozását azonban védeni tudta az FTC hálóőre.

A térfélcsere után is hasonló volt a játék képe, akadémistáink fokozatosan próbálták minél nagyobb nyomás alá helyezni a vendég kaput, de rendkívül fegyelmezett, szervezett, masszív hátsó alakzattal volt dolguk. A 62. percben aztán a semmiből vezetést szerzett a zöldmezes vendégalakulat, ezt követően pedig mindent egy lapra feltéve támadott a szombathelyi csapat. Több alkalommal is létszámfölényes szituációt sikerült kialakítani a kapu előtt, az utolsó passzokba, befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. Egészen Csizmadia Zsófi távoli löketéig, aki Németh Mirtill passza után már a hatodik gólját szerezte a szezonban. Teljesen felborult a pálya, a mieink nagy erőket mozgósítottak a győzelemért, a három pontért. Újabb gólt szerezni azonban nem sikerült, a találkozó 1–1-es döntetlenre végződött, ami a vendégekre nézve hízelgőbb.

Elégedett voltam a lányok hozzáállásával, az utolsó percig küzdöttek, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát. Úgy gondolom, az eredmény nem tükrözi a játék képét, sokkal több helyzetünk volt, veszélyesebbek voltunk a kapu előtt, mint ellenfelünk. A bekapott gól után tudtunk egyenlíteni, ezt követően pedig egyértelműen benne volt a levegőben, hogy a magunk javára fordítsuk a találkozót, ez azonban nem sikerült. Sajnálom a lányokat, mert többet érdemeltek, de ilyen a foci. Voltak olyan mérkőzések, amikor egy ilyen szituációból mi jöttünk ki jobban, ezúttal nem így volt, de menni kell tovább és a következő feladatra koncentrálni

– értékelt Tebeli György, a csapat vezetőedzője.