Kállaival és Tóthtal a kezdőben kapott ki a Haladás

Kállaival és Tóthtal a kezdőben kapott ki a Haladás

Horváth Rajmund és Debreceni Zalán is pályára lépett.

Immáron a 34. fordulót rendezték meg a Merkantil Bank Ligában, a Szombathelyi Haladás az Aqvital FC Csákvárt fogadta. Volt miért visszavágnia a vasiaknak, hiszen ősszel egy esős meccsen a bajnokságban akkor lendületbe kerülő Fejér megyeiek 3–1-re legyőztek bennünket. Mátyus János az Illés Akadémia növendékei közül ezúttal Kállai Kevint és Tóth Milánt állította a kezdőbe, míg a padon Szekeres Enzó, Debreceni Zalán és Horváth Rajmund vártak a lehetőségre. Korábbi játékosaink közül Doktorics Áron, Németh Márió és Kiss Bence kezdett, míg Rácz Ferenc és Jancsó András volt még kerettag.

Kállai a szokásos posztján, a középpálya jobb oldalán kezdett, míg Tóth Milán a támadószekcióban kapott helyet. A lassan csordogáló meccsbe meglepetésként érkezett a vendégek találata a 37. percben, azaz a szünetre ők mehettek előnnyel. Mátyus János kettőt is cserélt a második félidőre, így Debreceni Zalán is pályára lépett. A játék képe nem igazán változott, a Csákvár őrizte előnyét, mi pedig képtelenek voltunk feltörni a védekezésünket. Az utolsó negyedórára Horváth Rajmund is érkezett – az ő részéről volt az egyetlen kaput eltaláló lövésünk – de gólt ma képtelen volt szerezni a Haladás, így 1–0-ás vereséget szenvedtünk. A visszavágás elmaradt…

A Halinak így továbbra is 50 pontja van, a zöld-fehérek maradtak a nyolcadik helyen.

A mérkőzést követően Kállai Kevin mondta el tapasztalatait, mindez megtekinthető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is.

Nyitókép forrása: www.haladasfc.hu