Pontosabbnak kellett volna lennünk elől

Pontosabbnak kellett volna lennünk elől

Hiába az egy év korkülönbség, nagyon sok mindent tudtunk gyakorolni a lendvaiak ellen.

Nafta Lendava U17 – Illés Akadémia U16 4–1 (3–1)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Szép, Bolla Á., Molnár L. – Sipos-Kiss, Nyári, Hende, Papp – Söptei, Krone, Klement. Cserék: Őri – Kelemen, Tasnádi, Szilvási, Szele, Sági, Tóth E. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Krone

Hét nap alatt egy csehországi nemzetközi torna és a második felkészülési találkozó: ez az elmúlt időszak komoly programja Németh Richárd és Varga Roland tanítványainak. Murarév volt a helyszíne az Illés Akadémia U16 újabb mérkőzésének, ezúttal a Nafta Lendava U17-es korosztálya volt az ellenfél.

A fizikális fölény természetesen az egy évvel idősebb szlovének mellett szólt, emellett pedig az előrevágott labdákban bíztak, amiből háromgólos előnyt alakítottak ki. Az első félidőben sikerült nekünk is betalálnunk: Nyári Olivér pontos szabadrúgása után Krone Niklas fejelt 7 méterről a kapuba, 3–1. A szünetet követően sok lehetőség adódott előttünk arra, hogy szűkítsünk a különbségen, ám a ziccereink kimaradtak, míg a lendvaiak egy szöglet után betaláltak, így 4–1-re nyerték meg az ütközetet.

A mérkőzés elején egy buta hibából gólt kaptunk, ez pedig kissé elbizonytalanított bennünket. Ebből pedig törvényszerű volt, hogy újból betaláljanak a lendvaiak: egy átmenetből és egy szöglet után voltak eredményesek. Ők a mi hibáinkra hagyatkoztak, és a magas centerükre fellőtt labdákban bíztak. Ebben is van pozitívum, hiszen tudtuk az ilyen típusú játék elleni védekezést gyakorolni. A második félidőben a futballunk sokkal jobb volt: fontos, hogy új játékrendszert próbálgatunk, azaz folyamatosan tanuljuk ezeknek a történéseit. Keressük, hogy kinek pontosan hol is lesz az ideális helye és szerepe, erre tökéletesen megfelelt ez a meccs. Több ziccerünk is volt, így a játék képe alapján gólokat hagytunk a találkozóban. Ahogy a múlt heti tornán és a szerdai meccsen is, próbálom azokat az elemeket megfogni, amiken javítani kell és még tovább erősíteni a pozitívumokat – utóbbiból kiemelném a mentális részt, a hozzáállást, ami ezúttal is rendben volt

– mondta Németh Richárd vezetőedző.