Kijöttek a hibák

Kijöttek a hibák

Az első félidőben találtak be a muraszombatiak.

NS Mura U15 – Illés Akadémia U15 4–0 (4–0)
Illés Aka. U15:
Rapali – Angler, Mórocz, Laczó, Bogdán – Bosnyák B., Hideg, Mihály – Németh L., Szabó B., Kiss-Szécsényi. Cserék: Varga N. – Börczi, Szakály, Grádvohl, Tasnádi. Vezetőedző: Szűcs János.

Felvidéki és őrvidéki csapatok ellen játszott eddig Szűcs János együttese, most pedig a Mura vidék került a célkeresztbe. A kora reggeli időpont ellenére 30 fok és műfű fogadta a csapatokat, ez pedig inkább a hazaiaknak kedvezett. Gyors és stabil, abszolút a kontrákra berendezkedő csapatot ismerhettünk meg a muraszombatiakban – a harmadik ellenfelünk a harmadik országból egy harmadik futballstílust jelentett. Visszaálltak a hazaiak, ám hiába próbáltuk megbontani őket, az indítások követően az előrerúgott labdák eredményesek tudtak lenni, így négygólos előnyt építettek fel a szünetig.

A második félidőben a védekezésünk rendeződött, nem követtünk el már olyan hibákat, mint az elsőben, ám az NS Mura komoly előnyén nem tudtunk faragni, így a harmadik felkészülési találkozónkon először szenvedtünk vereséget.

Ritkán játszunk ilyen stratégiájú csapat ellen, túlcseleztük a lehetőségeinket, a középpályán túl sok volt az érintés, vagy pedig belefordultunk a védekező játékosokba. Az első félidőben nem tudtuk megvalósítani a megbeszéltek, nem az elvártaknak megfelelően játszottunk. Nyilván ebben benne volt, hogy a felkészülés ezen időszakában forgatjuk a csapatot. A pihenő alatt átbeszéltük a történteket, stabilizáltuk a védekezést és egyértelműen szervezettebbek voltunk, de nem volt komoly átütőerő a támadásainkban. Fáradtságot véltem felfedezni, kijöttek azok a hibák, amiket javítanunk kell, azaz több olyan dolgot láttam, amelyek megtapasztalása időben érkezett – az a jobb, hogy ezek a felkészülésnek ezen időszakában jöttek ki

– mondta Szűcs János a találkozó után.