Pintér Tekla és Csejtei Emília az U16-os válogatottban

Pintér Tekla és Csejtei Emília az U16-os válogatottban

A napokban a szerbiai Sztara Pazovában, Fejlesztési Tornán szerepel a magyar női U16-os válogatott.

A Schumi Dorottya szövetségi edző által irányított csapatban két játékos képviseli az Illés Akadémiát, Pintér Tekla és Csejtei Emília.

Válogatottunk eddig két mérkőzést játszott, előbb 2–0-s vereséget szenvedett Bosznia-Hercegovina csapatától, majd 1–1-es döntetlent játszott Szlovákia ellen. Az első találkozón Csejtei Emília a kezdőcsapatba került és egy félidőt játszott, míg a másodikon Pintér Tekla végig a pályán volt, Csejtei Emi pedig a hajrára állt be.

A torna szünnapján Pintér Teklát kérdeztük a tapasztalatairól, a csapat előtt álló harmadik – Szerbia elleni – mérkőzésről:

Sajnos az első mérkőzésen nem tudtuk felvenni a tempót, lassan játszottunk és ezt az ellenfél kihasználta. Kikaptunk Boszniától, de nem adtuk fel és elszántan vártuk a soron következő, Szlovákia elleni meccset. Itt már sokkal jobban játszott a válogatott, 1–1 es döntetlent tudtunk elérni, igaz végül a büntetőpárbajban alul maradtunk. Még egy meccsünk van hátra, csütörtökön, Szerbia ellen, amit már nagyon várunk és a győzelemre fogunk törekedni. Élvezzük az ittlétet, jó a hangulat és a közösség is.