Gólzápor a Rohonci úton

Gólzápor a Rohonci úton

A Haladás Sportkomplexumban játszott az Illés Akadémia U16: ahogy tavasszal sokadjára, most is mi voltunk a szimpatikus vesztesek.

Illés Akadémia U16 – Ferencváros U16 3–5 (1–3)
Illés Aka. U16:
Molnár-Végh – Stefanich, Bolla B. (Horváth B., 74.), Bodrogi – Baján (Kopácsi B., 61.), Lehel (Takács-Földes, 46.), Horváth A., Palkó (Csörnyei, 61.), Koósz (Szentkirályi, 46.) – Wolf, Nagy M. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Baján (37., 11-esből, 1–2), Bodrogi (52., 2–3), Nagy M. (66., 3–4)

Még a 3. fordulóból maradt el az abszolút zöld-fehér összecsapás: az U16-osok találkozóján az Illés Akadémia a Ferencvárost fogadta, a helyszín a Haladás Sportkomplexum volt.

Az első lehetőség előttünk adódott: a 3. percben Wolf Gergő lépett meg egy védővel a nyakán, ám 13 méteres lövését fogta a vendégek kapusa. Nem sokkal később Nagy Milán szlalomozott át több bekken, szépen kidobta a labdát Koósz Raulnak a bal oldalon, akinek centerezésével Wolf Gergő lépett be a 16-oson belülre, ám lövését lábbal hárította a Fradi-kapus. Újabb lehetőségünk adódott a félidő felénél: Nagy Milán lépett meg a bal szélen, egészen az ötös és az alapvonal találkozásáig vitte a labdát, középreadásába azonban csak belekapni tudott a túlsó szélen Lehel Roland, így az mellé ment. A 27. percben Horváth Arnold harcolt ki szabadrúgást, a kaputól 28 méterre. Wolf Gergő állt a labda mögé és ballábas lövése centikkel kerülte el a bal felső sarkot. Korszerűen, gyorsan és kombinatívan futballoztunk, ám elől nem voltunk eléggé koncentráltak. Mi, amit lehetett kihagytunk, a Fradi pedig igazi helyzet nélkül betalált. A büntetőterületünkön belül pattogott a labda, többször is felszabadíthattunk volna, ám nem tettük: előbb a kapufát találták el a vendégek, majd a kipattanót is ők szerezték meg, végül pedig Szabó Szilárd pörgetett a kapunkba, 0–1. A gólra gólt kaptunk: két perc múlva egy kontra végén erősen lesgyanús helyzetből, egy lépésről talált a kapunkba Godena Gábor, 0–2. A 36. percben szépítettünk: Baján Roland harcolt ki büntetőt. Magabiztos ítéletvégrehajtónak is bizonyult: a kapu jobb felébe lőtt, 1–2. A szűk tízperces gólzuhatag még egy vendéggóllal folytatódott: egy gyors vendégtámadás végén Godena Gábor 12 méterről lőtt a kapunk jobb felébe, 1–3. Ezek után is volt még lehetőségünk, ám Nagy Milán 14 méteres lövését lábbal hárította a Fradi-kapus.

Szünet után sikerült közelebb kerülnünk: Wolf Gergő szabadrúgását a hosszú oldalon Stefanich Mirkó fejelte vissza, Bodrogi Bence pedig közelről a hálóba passzolt, 2–3. Miközben mentünk előre az egyenlítésért, egy ártalmatlan szituáció után megint mi kaptunk gólt, jobb oldali adogatás végén az ötösünkön középre szálló labdát nem mi találtuk meg, hanem Ádámszki, aki két méterről lőtt a bal sarokba, 2–4. A 66. percben a 16-os bal sarkáról végezhettünk el szabadrúgást: a letett labda mögé Nagy Milán állt, aki jobbal a hosszú felső sarokba tekert, 3–4. A 82. percben úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés: Bagi Ádám egyéni akció végén lőtt a kapunk bal felébe, 3–5.

A meccs nagy részében kulturáltan futballozott az Illés Akadémia U16, lehetőségek sokaságát alakítottuk ki, ám főleg az első félidőben eltékozoltuk ezeket.

Egy jó meccsen jó produkciót bemutatva ma is a szimpatikus vesztes szerepét töltöttük be. Amennyiben pontozásos sportág lenne a futball – márpedig nem az – akkor megnyertük volna a találkozót. Úgy érzem, hogy mi csapatként futballoztunk, a vendégek pedig az egyéniségekre alapoztak. Le a kalappal a srácok előtt, büszke vagyok rájuk, szívüket-lelküket kitették. Sok-sok lehetőségünk adódott, emellett minőségi focit mutattak be: az eredményen kívül mindennel elégedett lehetek

– nyilatkozta Németh Richárd a találkozót követően.