A bronzéremre maradt esélyünk

A bronzéremre maradt esélyünk

A városi kispályás labdarúgó bajnokság A-csoportjában címvédő Edzőink a pontvadászat 19. fordulójában 4–1-es vereséget szenvedtek a listavezető Atlantisz csapatától.

A bajnokság egyik csúcsrangadóját játszotta a tabella közvetlen élmezőnyében tanyázó két együttes. Ennek megfelelően mindkét gárda óvatosan kezdett, egyikük sem akart gyorsan hátrányba kerülni. A 9. percben aztán némi játékvezetői segítséggel szerzett vezetést az Atlantisz: egy kifejezetten „könnyű síppal” befújt büntetőt értékesítettek a séiek. A mi első komolyabb helyzetünkre egészen a 16. minutumig kellett várni, amikor is Horváth András találta el elemi erővel a kapufát. Az ellentámadás végén viszont Németh Gábornak kellett nagyot védenie ahhoz, hogy a listavezető ne duplázza meg az előnyét. Nem sokkal később pedig ismét Gaca brillírozott. A 21. percben viszont már ő sem tudott segíteni: egy labdavesztés után alakította 2–0-ra az állást az ellenfél. A félidő végjátékában előbb Halmai Ramon veszélyeztetett kétszer is, majd az Atlantisz játékosai döngették meg a kapufát. Mindezek ellenére maradt a 2–0-s séi előny.

A szünetben aztán eleredt az eső, és ez bizony alaposan rányomta a bélyegét a folytatásra. A pálya egyre csúszósabbá vált, ám így is volt több lehetőségünk a szépítésre: Tóth Miklós két alkalommal, míg Havasi Márton egyszer járt nagyon közel ehhez. A 38. percben viszont eldőlt a három bajnoki pont sorsa, ugyanis az Atlantisz szinte pillanatok alatt kétszer talált be az amúgy kifejezetten jól teljesítő Schmidt Gábor kapujába. A 44. percben aztán Tóth Miklós bedobása után Bakos Roland pörgette a hálóba a lasztit, és mint később kiderült, ezzel a góllal be is állította a 4–1-es végeredményt. A mérkőzés utolsó negyedórájában az égi áldás magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és ezzel gyakorlatilag a pályát játékra alkalmatlan állapotba hozta. Ettől függetlenül a két csapat hősiesen harcolva végigjátszotta a 60 percet.

Vereségéből adódóan címvédő csapatunknak a folytatásban a bronzérem megszerzésére kell koncentrálnia. Ennek eléréséhez pedig minden valószínűség szerint (!) minimum egy pontot kell majd szereznünk utolsó meccsünkön, június 8-án szerdán 19.30 órakor, amikor közvetlen üldözőnkkel, a Fociszak gárdájával találkozunk.

Illés Akadémia Edzők – Atlantisz Sé SE 1–4 (0–2)
Gólszerző: Bakos R.