Pécsi győzelmével őrizte meg veretlenségét a leány U17

Pécsi győzelmével őrizte meg veretlenségét a leány U17

A mieink Alasz Hanna találatával hozták el a három bajnoki pontot Baranyából.

PMFC U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 0–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória: Francsics V. (Kocsi P., 60.) – Nagy B., Lukács K., Csarnai Z. (Varga Zs., 60.), Giczi K. (Tóth L. B., 72.) – Müller Zs., Sági F., Csombor L. (Bukor Z., 80.) – Polovics D., Alasz H., Licskai L. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők: Alasz H. (34., 0–1)

Egy héten belül a második, roppant nehéznek ígérkező idegenbeli túra várt U17-es leánycsapatunkra. A mieink ezúttal a Pécs otthonában vendégeskedtek, a cél pedig nem volt más, mint a három pont begyűjtése és a veretlen bajnoki mérleg megőrzése. Ezt hamar tudatosítottuk is ellenfelünkben, magunkhoz vettük az irányítást és futószalagon dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket. A hazaiak védekezésre rendezkedtek be, abból próbáltak kontrázni, veszélyeztetni, mi pedig rendületlenül kerestük a rést a pajzson. A 34. percben aztán sikerült megtörni a jeget és megszerezni a vezetést, Alasz Hanna találatának köszönhetően így aztán előnnyel mehettünk a szünetre (0–1). Az egygólos előny egy rendkívül veszélyes dolog, ezért sokat tettünk azért a folytatásban, hogy újabb góllal, gólokkal lezárjuk a mérkőzést, ez azonban csak nem akart megszületni. Mindenképpen pozitívum, hogy cseréink jól szálltak be a találkozóba, ők is helyzetekig, ziccerekig jutottak, amikor megkapták a játéklehetőséget. Ha a mérkőzés képét nézzük, akkor erre a szakaszra már el kellett volna, hogy dőljenek a lényegi kérdések, több kapufát is rúgtunk, büntetőt hibáztunk, volt, hogy egy az egyben voltunk a kapussal, a győzelem azonban így sem forgott veszélyben és rendkívül értékes három pontot sikerült begyűjtenünk egy nehéz, jó erőkből álló Péccsel szemben.

Először is szeretnék gratulálni a lányoknak, mert egy masszív, szervezetten védekező ellenféllel szemben arattunk megérdemelt győzelmet. Az egész mérkőzésen nekünk állt a zászló, rengeteg ziccert dolgoztunk ki, ezek közül pedig egyet értékesítettünk is. Ahogy korábban már többször elmondtam, az volt a fontos, hogy a játékstílusunkból, játékfilozófiánkból minél több dolgot lássunk vissza a mérkőzéseken, ez pedig úgy gondolom, hogy most is megvalósult, a lányok igyekeztek megvalósítani azt, amit kértünk tőlük. Sok tekintetben hasonló mérkőzést játszottunk, mint múlt héten Miskolcon, itt viszont három pontnak örülhettünk. Ezúttal is azt mondom, hogy a jövőben sokkal hamarabb le kell majd zárni az ilyen mérkőzéseket, hogy a végén csak a differencia legyen a kérdés, de természetesen így is nagyon büszkék vagyunk a lányokra és azon fogunk dolgozni a későbbiekben, hogy ezek, a játék képe alapján egyébként egyoldalú mérkőzések az eredmény tekintetében sokkal simábbak legyenek

 – összegezte a baranyai kilencven percet Faggyas Milán vezetőedző.