Idegenbeli győzelem a rajton

Idegenbeli győzelem a rajton

Első bajnokiján Diósgyőrbe látogatott az Illés Akadémia U15.

Diósgyőri VTK U15 – Illés Akadémia U15 1–3 (1–1)
Illés Aka. U15: Rapali – Hányi, Szakály, Nyári, Csonka (Angler, 54.)– Sánta (Grádvohl, 62.), Mihály (Hideg, 33.), Bosnyák – Horváth Á., Németh L. (Szabó B., 33.), Papp (Börczi, 62.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Bosnyák (11., 0–1; 78., 1–3), Hányi (51., 1–2)

Nagy melegben, műfüvön játszottak a csapatok. Egyértelműen mi kezdeményeztünk többet a meccs elején. Bő tíz perc után előnybe is kerültünk: a 16-oson belül a Sánta Richárd–Horváth Ármin–Bosnyák Botond-hármas mutatott be szemre is tetszetős kombinációt, amelynek végén utóbbi lőtt a kupába, 0–1. A gól után is maradtunk fölénybe, két-három nagy lehetőségünk is akadt, akár 20 perc alatt lezárhattuk volna a mérkőzést, beszorítottuk a hazaiakat… A DVTK – kis túlzással – egyszer jött át a térfelünkre, akkor 20 méterre a kapunktól szabadrúgást harcoltak ki, amiből gólt is szereztek, 1–1. Inkább kisebb helyzeteink voltak, de a szünetig nem sikerült újból betalálni.

Ugyanúgy kezdtük aztán a második játékrészt, mint az elsőt, nagy helyzeteink voltak: Horváth Ármin, Szabó Botond, Sánta Richárd is betalálhatott volna helyzetből, ám kimaradtak mind. Aztán egy szöglet után megint sikerült vezetéshez jutnunk: Hányi Dávid fejesét még védte a miskolci kapus, a kipattanót azonban ugyanő a kapuba pofozta, 1–2. A mérkőzés utolsó periódusában a hazaiak jöttek előre az egyenlítés érdekében, mi pedig kontrából voltunk veszélyesek: a 78. percben Szabó Botond három embert is becsapott, passzát Bosnyák Botond váltotta gólra, így 3–1-re megnyertük a találkozót!

Diósgyőrben mindig nehéz nyerni, így az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok. Egyszerűbb meccs is lehetett volna: a dominanciánk alapján az első 20 perc alatt lezárhattuk volna a találkozót! Aztán tulajdonképpen 1–1 után más mérkőzés következett, sokszor kellett védekeznünk az előre vágott labdák ellen, ami ezúttal jól működött. A szünetben felhívtam a figyelmet, hogy játsszuk tovább, amit tudunk – ezt meg is fogadták a srácok és újból előnybe kerültünk. Tudtuk, hogy a körülmények rákényszerítenek minket arra, hogy fizikálisan rendkívül komoly erőket kell megmozgatnunk – ehhez pedig szenvedély és tűz is párosult, így megérdemelten nyertük meg a mérkőzést

– nyilatkozta Szűcs János, az Illés Akadémia U15 vezetőedzője.