Az U15-ös lányok először hoztak el három pontot Pécsről

Az U15-ös lányok először hoztak el három pontot Pécsről

„Csodálatos iskolakezdés!” – írta ki a pécsi mérkőzés után készített örömkép mellé az Instagram-oldalára Tóth Alexandra, a csapat pályaedzője és ha a lányoknak aligha ez jut elsőre eszébe a nagy küzdelemben kicsikart győzelemről, a „csodálatos” jelző kétségtelenül helytálló a szeptember 1-i sikerre.

Pécsi MFC U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 0–1 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Gertner L. (Potor L., 41.) – Doncsecz A., Schőnig (Széplaki S., 55.), Derényi A., Imre A. (Bedőcs L., 58.) – Bihari P., Nagy Cs., Palatin D. (Imre B., 77.) – Siposs-Kiss V., Első H. (Harmath R., 41.), Bihari Cs. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerző: Bihari P. (61., 0–1)

Az Illés Akadémia női szakágának mindhárom csapata győzelemmel zárta a bajnokság 3. fordulóját – az U19-esek szerdai, szombathelyi sikere után a két fiatalabb csapat is győzni tudott a Pécsi MFC ellen.

Egyáltalán nem jött könnyen az U15-öseink győzelme! Augustin Balboaca csapata a mieinkhez hasonlóan két győzelemmel rajtolt a bajnokságban, legyőzte előbb a Puskás Akadémiát (5–2), majd nyerni tudott Szegeden is (9–1).

A mieink jó csapattal találkoztak, amely nagy küzdelemre, számukra nem túlságosan „ízlő” futballra késztette őket, de ebben is sikerült felülkerekedni. Az első félidőben nem született gól, a második félidő közepén viszont Bihari Patrícia a PMFC hálójába kotort egy kipattanó labdát – ez kellett a győzelemhez.

Nem volt szép mérkőzés, inkább a küzdelem dominált, a játék főként a két tizenhatos között folyt, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. A pécsiek kicsit talán mumusaink, velük, különösen itt Pécsen mindig kemény csatákat vívunk, éppen ezért vagyok végtelenül büszke a csapatra, arra, hogy a lányok felvették a kesztyűt, beleálltak és a játéknak abban az elemében, a küzdelemben, a „brusztolásban” tudtak felülkerekedni, amelyben máskor az ellenfél volt jobb. Mindkét oldalon volt egy-egy kapufa, mi egy tulajdonképpen szerencsés góllal tudtunk nyerni, de örülök neki, hogy a csapat megtapasztalta a futballnak azt a fontos „törvényét”, hogy annak van szerencséje, aki sokat tesz érte

– értékelt szemmel láthatóan büszkén Ferencsik Evelin.