Peches vereség egy kiegyenlített mérkőzésen

Peches vereség egy kiegyenlített mérkőzésen

Határozottan jó teljesítménnyel rukkolt ki U15-ös csapatunk a Puskás Akadémia ellen, de egy balszerencsés találatnak köszönhetően 1–0-ra kikaptak Sátori Barnabás és Varga Roland tanítványai.

Illés Akadémia U15 – Puskás Akadémia FC U15 0–1 (0–0)
Illés Aka. U15.:
Németh H. – Abért B., Stampfel, Blum, Bécsy – Németh R., Nagy K., Meskó – Zsiga, Abért O., Pécskai. Cserék: Rózsa, Erdei, Szabó B., Szakasics, Vér, Riba. Vezetőedző: Sátori Barnabás.

A Budapest Honvéd-MFA után egy újabb remek ellenféllel, az országos bajnokság Kiemelt-csoportjának negyedik helyén állomásozó felcsúti gárdával mérte össze tudását U15-ös együttesünk. A találkozó első percei mezőnyjátékkal teltek, de Abért Olivér lövése után akár előnybe is kerülhettünk volna. Az első negyedóra végén pedig még közelebb álltunk a vezetés megszerzéséhez, ugyanis Meskó Márk egy közvetett szabadrúgás után elemi erővel találta el a kapufát. A folytatásban kőkeményen harcoltak a csapatok, de helyzetek nem igen adódtak, ennek köszönhetően pedig a félidőben 0–0-ra álltak a küzdő felek.

Térfélcserét követően előbb Pécskai Levente lövését védte a vendégek kapusa, majd teljesen váratlanul megszerezték a vezetést a felcsútiak: egy ide-oda pattogó labda került az egyik játékosukról a hálónkba. Az 52. percben megduplázhatták volna az előnyüket a vendégek, de Németh Hunor szép védéssel megakadályozta ezt. Ezt követően szép lassan átvettük az irányítást és az utolsó negyedórában szinte teljesen beszorítottuk a Puskást. Több szöglet és jó lövés jelezte a fölényünket. Nem sokkal a lefújás előtt Abért Barna durrantott kapura, a hálóba tartó labda pedig az egyik védő kezéről pattant ki. Sajnos a játékvezető nem ítélte meg az eléggé nyilvánvalónak tűnő büntetőt. Így pedig maradt az 1–0-s Puskás-siker.

Azt gondolom, hogy végig egyenlő ellenfelei voltunk a vendégeknek. Szerintem ez egy kiegyenlített mérkőzés volt. Amit a Honvéd elleni meccs után a héten gyakoroltunk, azt a gyerekek megcsinálták. Tehát agresszívak voltunk, magasan védekeztünk, jó helyeken szereztünk labdákat. Megvolt az összhang. Sőt, még a labdaszerzést követő átmeneteink is jók voltak. Sajnos Liplin Bence, László Krisztián és Palkó Áron hiánya meglátszott, mivel a támadóharmadban őket nem igen tudtuk pótolni. De így is elégedett vagyok a csapattal, mert amit kértem a srácoktól, azt nagyjából meg is valósították

– nyilatkozta a mérkőzést követően Sátori Barnabás vezetőedző.