Parádés szereplés

Parádés szereplés

Az Illés Akadémia U7-es csapata pontveszteség nélkül, 29–1-es gólkülönbséggel nyerte meg a szenci nemzetközi tornát.

Szlovákia egyik leglátogatottabb üdülőközpontjában, Szenc városában rendezték meg azt az U7-es nemzetközi erőfelmérőt, melyre Szabó Róbert edző a Markó Hunor, Pungor Dominik, Péter Zsombor, Kárász Miron, Németh Olivér, Szárnyas Marcell, Mihályfi Milán, valamint Mersich Máté alkotta kerettel utazott. A mieink az A-csoport első fordulójában az MSK Králová pri Senci együttese ellen nyertek 3–0-ra, majd az MSK Senec I. csapatát 8–0-ra, míg az SK Vel’ky Grobot 6–0-ra verték. A folytatásban aztán ismét egy 3–0-s siker jött: az SDM Domino Bratislava volt az „áldozat”. A csoport utolsó körében az FSM TV Nutriachievers lett volna az ellenfél, de mivel nem érkeztek meg, így a 3 pontot meccs nélkül kapta meg Szabó Róbert és Szakasics Balázs legénysége, mely így 100 %-os teljesítménnyel jutott a döntőbe, ahol az FC Spartak Trnava sem jelentett akadályt: a 12 perces derbi végén 6–1 lett ide.

Az Illés Akadémia U7-es csapata pontveszteség nélkül, 29–1-es gólkülönbséggel nyerte meg a több mint 10 csapatot felvonultató nemzetközi tornát.

A 4+1-es felállásban megrendezett torna minden mérkőzésén úgy léptek pályára a gyerekek, mintha az életük múlna rajta. Óriási lendülettel „estek” neki minden ellenfélnek. Az első pillanattól kezdve nem engedték őket levegőhöz jutni, letámadták őket, és a gyakori labdaszerzésekből nagyon szép gólokat lőttek. Ha hibáztunk a letámadásban, akkor segítettek a védők, vagy, ha őket is átjátszották, még ott volt a kapus is. Rengeteget futottak a fiúk, de mivel folyamatosan lehetett cserélni, tudtak pihenni is. Jó volt látni, hogy a szezon utolsó tornáján milyen felszabadultan, jókedvvel játszottak a gyerekek. A döntő előtt éreztem rajtuk egy kis feszültséget, de ez az első gól után ez hamar elmúlt. Összességében, ha nem csak ezt a tornát, hanem az egész évet nézzük, akkor minden gyerekkel maximálisan elégedettek vagyunk Szakasics Balázs kollégámmal. Az év során több, mint húsz gyerekkel foglalkoztunk, és minden kis focistapalántáról elmondható, hogy sokat tanult, fejlődött a rengeteg edzés, fesztivál, és kupa során. A szülőknek is szeretnénk köszönetet mondani azért, hogy heti háromszor hozták a gyerekeket edzésre, valamint a hétvégi különböző megmérettetésekre is elkísérték, buzdították őket

 – összegezte a szenci tornát, valamint az elmúlt időszakot Szabó Róbert.