Harmadik hely a fővárosiak tengerében

Harmadik hely a fővárosiak tengerében

Magas színvonalú tornát rendezhettünk az U12-esek között is.

Az Illés Akadémia Nyárnyitó Tornáján öt ország 16 csapata vett részt – az U11-esek után az U12-esek is megmérettették magukat. Tóth Zsolt a Dudás Noel, Polczer Nimród – Baranyi Borisz, Bangó Benedek, Boda Zétény, Hányi Bálint, Lajos Patrik, Majlinger Máté, Németh Levente, Németh Noel, Novák Bence, Tóth Noel, Mihók Martin és Pánczél Dániel összeállítású csapatot vezényelte. A C-csoportban a pozsonyi FK Inter elleni 1–1-gyel kezdtük a tornát, majd az FC Ajka ellen 5–0-ra győztünk, a négyes rangadóján pedig 1–0-ra megvertük a Ferencvárost. A csoport első helyét szereztük meg, így az Aranyágon folytattuk. Az A-jelű kvartett másodikjával, a Pécsi MFC-vel folytattuk a negyeddöntőben. Végigtámadtuk az egész meccset, ám a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Szerencsére hoztuk a pontrúgások utáni eredményességünket és egy jobb oldali szögletet Hányi Bálint szemre is tetszetős mozdulattal a bal felső sarokba bólintott, ezzel pedig 1–0-ra megnyertük a találkozót. Az elődöntőben a Honvéd-MFA volt az ellenfelünk: hamar vezetést szereztek a piros-feketék, utána pedig jól menedzselték a hátra lévő időt, így a budapestiek kerültek a fináléba. Mi a harmadik helyért a Ferencvárossal csaptunk össze: a 20 perc alatt nem született gól, így büntetőrúgások következtek. Baranyai Borisz, Mihók Martin és Németh Levente is betalált, míg a kapuban Polczer Nimród egyszer hárított, így 3–2-re győztünk, és bronzérmesként zártunk!

A döntőben az MTK Budapest 1–0-ra megverte a Honvéd-MFA együttesét, így a kék-fehérek hódították el az Illés Akadémia Nyárnyitó Tornájának díszes serlegét.

Minden csoporteredmény, ezüstági, illetve aranyági eredmény elérhető a Meinturnierplan.de oldalán.

„Búcsúdalt énekelünk, míg a dal hangja száll, búcsúzik a szívem már.” Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, az egész éves teljesítményükre! Komoly fejlődésen mentünk át a játék minden elemében, aminek megkoronázása volt ez a mai nap! A hat találkozón mindössze két gólt kaptunk, csak az elődöntőben szenvedtünk vereséget. Le a kalappal előttük, gratulálok nekik! Fájó szívvel és nagy-nagy büszkeséggel adom át őket! A velünk szemben támasztott elvárásokat túlteljesítettük! Hálás vagyok a gyerekeknek, a szülőknek és a Molnár-Szarka Dorisz, Hujber Gábor és Schmidt Gábor alkotta stábomnak

– értékelt Tóth Zsolt vezetőedző.