Nyárnyitó Tornát tartott az Illés Akadémia

Nyárnyitó Tornát tartott az Illés Akadémia

A torna erősségét mutatja, hogy mind az öt ország képviseltette magát a legjobb 8 között.

Igazi nyáridőben tért vissza a koronavírusjárvánnyal terhelt időszak után az Illés Akadémia júniusi rendezvénye. A Nyárnyitó Torna U11-es korosztályában tizenhat csapat indult. A Biegner Dániel irányította együttes Pálla Norbert – Jáger Noel, Giliczó László, Varga Vince Lőrinc, Pető-Takács Botond, Török Balázs, Német Ádám, Szukics Alex, Fazekas Bruno, Károlyi Levente és Rajtosics Marcell összeállításban vette fel a küzdelmet. A nyitótalálkozón a Veszprémi FC USE ellen 1–0-ra győztünk, míg a pozsonyi FC Petrzalka ellen 2–1-re diadalmaskodtunk. A zárókörben a Főnix-Gold FC volt az ellenfél: az egészen kiváló meccsen nem született gól. Így is 7 ponttal megnyerte a csoportot az Illés Akadémia U11.

Faggyas Milán csapata, az Illés Akadémia U10 Sóvári Dávid, Hende Noel – Novák Benett, Tóth Dávid, Kalmár Kornél, Tóth Zsombor, Rajos Ádin, Papp Olivér, Vigh Olivér, Sömenek Bálint, Angler Noé, Molnár Bálint és Pető-Bagics Barna kerettel vágott neki a tornának. Az esemény egyetlen U10-es csapata volt a zöld-fehéreké, így külön dicséret jár nekik. Az első meccsen a MOL Fehérvár két kontrából szerzett góllal 2–0-ra legyőzött minket – pedig nagy fölényben futballoztunk–, minekután a ZTE FC U11-et 1–0-ra megvertük. Nagy küzdelemben a stájerországi JAZ GU-Südtől 2–1-re kikaptunk, így a csoport harmadik helyén zártunk.

Következett a nyolcaddöntő. U11-eseink a Lurkó UFC-vel játszottak és nyertek 2–0-ra, míg az Illés Akadémia U10 az NS Mura együttesétől ugyanilyen különbséggel kikapott.

A 9-16. helyért aztán U10-eseink a Lurkót 2–1-re győzték le, a Komárommal pedig 2–2-t játszottak, majd a büntetőrúgásoknál egyszer sem hibáztunk, míg a Duna-partiak egyszer, így azt 3–2-re nyertük meg. Ezek alapján a Veszprémmel játszhattunk a 9. helyért: itt a VFC USE bizonyult jobbnak, 4–0-ra győztek.

A negyeddöntőbe jutott Illés Akadémia U11 az NS Murával játszott egy jó meccset: 1–0-nál kezünkben volt a döntés, de nem tudtunk élni vele, és a muraszombatiak megfordították a találkozót, 3–1-re győztek. A következő mérkőzésen a pozsonyi Petrzalkától 3–0-ra kaptunk ki, így a 7. helyért a JAZ GU Süd-del játszhattunk, akiket 3–0-ra legyőztünk.

A tornát a Főnix-Gold FC nyerte meg, miután a döntőben 2–1-re megverte az NS Murát. A harmadik a Honvéd-MFA együttese lett, ők a Viitorul Arad ellen győztek 1–0-ra.

Minden eredmény elérhető a Meinturnierplan.de oldalán.

U9-ben, U10-ben és U11-ben is a 2012-es korosztály edzője voltam, így nem csak ezt a tornát, hanem az elmúlt három évet is értékelném. Ennek a korosztálynak az erősségét mutatja azt, hogy többen vannak a 2012-esek közül, akik majd holnap fognak játszani az U12-esek között! Akik ma játszottak, abszolút helytálltak egy rendkívül nívós nemzetközi mezőnyben! Ilyen szinten azonban az egyéni hibákat kőkeményen megtorolják az ellenfelek. A negyeddöntő után volt törés bennünk játékban és mentálisan is, amiből bizony tanulni kell! Úgy vélem, minden dicséretet megérdemelnek, hiszen az utolsó meccsre az utolsó erőtartalékjaikat felhasználva megmutatták, hogy micsoda futball van ebben a korosztályban. Edzőként az volt a célom, hogy értő tudást adjak át nekik, szenvedéllyel és magukból 110%-ot kiadva futballozzanak. Sok sikert kívánok a további pályafutásukhoz

– mondta Biegner Dániel az Illés Akadémia U11 vezetőedzője.

Az U11-es korosztályból magyarországi szinten abszolút kiemelkedő MOL Fehérvárral játszottunk kezdésként. Két gólt kaptunk úgy, hogy ők alig lépték át a térfelet, miközben mi kapufát rúgtunk, vagy bravúrral védett a fehérvári kapus. Irányítottuk a játékot, építettük azt, alapelveinket megmutattuk egy fizikálisan erősebb, tudásban pedig egészen kiváló együttessel szemben. A ZTE ellen már győzelemmel párosult ez a jó játék. Nem engedtük a kontrákat, próbáltunk azonnal visszatámadni, nem hagytuk a védőink mögé rúgni a labdákat. Kulcs volt a harmadik mérkőzés: benne volt, hogy ott mi nyerünk, így akkor könnyebb ellenfelet kaphattunk volna, így ugyanis a döntőig menetelő Murával játszottunk. Amire felvettük itt a saját ritmusunkat, addigra a fizikálisan erősebb csapat betalált, így ők jutottak tovább. Az utolsó meccsen már nagyon elfáradtunk, sokan jelezték, hogy elkészültek az erejükkel. Az egész tornán elégedett lehettem a srácokkal, nagy dicséretet érdemelnek nem csak a mai, hanem az egész éves produkciójukat tekintve. Bármelyik országos vagy nemzetközi tornán szerepeltünk, mindenütt az élmezőnyhöz tartoztunk, ezért nagyon büszke vagyok rájuk

– értékelt az Illés Akadémia U10 vezetőedzője, Faggyas Milán.