Parádés hétvége

Parádés hétvége

Az I. osztályú labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában remekül szerepeltek az Illés Akadémia-Haladás csapatai.

 

U14

Illés Akadémia-Haladás-Újpesti TE 4-3 (2-0). Illés Akadémia, vezette: Héra.

Illés Akadémia-Haladás: Senkó – Reseterits, Simon, Rosner, Baranyai – Palkó (Kovács Z.), Doncsecz (Heiter), Horváth R. (Varga M.), Bognár – Tarján, Bunevácz. Edző: Sátori Barnabás.

Gólszerzők: Horváth R., Doncsecz, Reseterits, Bunevácz.

Színvonalas mérkőzésen minőségi ellenfelet sikerült igazi csapatmunkával legyőzniük a hazaiaknak. A szombathelyi csapat valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

A bajnokság állása: 1. MTK 63, 2. Debrecen 60, 3. Diósgyőr 55, … 5. Illés Akadémia-Haladás 43 pont.

26. forduló, szombat, 15.00: Pécs-Illés Akadémia-Haladás.

U15

Illés Akadémia-Haladás-Újpesti TE 3-2 (2-1). Illés Akadémia, vezette: Kiss Cs.

Illés Akadémia-Haladás: Schüld – Rédei, Szilvás, Auer, Kurzbauer (Czafik) – Jakab (Füzik), Szalay (Pandur), KÁLLAI (Bakos), WOTH – VAJDA, Sólyom (Fábián). Edző: Takács Csaba, Bakos Roland.

Gólszerzők: Kállai, Vajda, Szalay.

Az első negyedórában a hazai csapat eldönthette volna a mérkőzést, de helyzetei közül csak egyet váltott gólra. A félidő közepétől a vendégek enyhe mezőnyfölénybe kerültek, a vasiak sok labdát eladtak, amelyekből egyet kihasználtak az újpestiek. Az Illés Akadémia erejét mutatja, hogy a gól után ismét előnybe került. Szünet után Kállai találatával már két góllal ment a hazai csapat. Noha a hajrában szépítettek a fővárosiak, a hazai sikert nem fenyegette veszély. Az Illés Akadémia teljesen megérdemelten győzött.

A 23. fordulóból elmaradt mérkőzésen: Illés Akadémia-Haladás-Videoton 0-0.

Végig mezőnyfölényben és taktikusan futballozott a sok helyzetet kidolgozó hazai csapat, ám a kapuba nem sikerült betalálnia.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 70, 2. Honvéd 54, 3. MTK 50, … 14. Illés Akadémia 22 pont.

26. forduló, szombat, 13.00: Pécs-Illés Akadémia-Haladás.

U16

Vasas Kubala Akadémia-Illés Akadémia 1-1 (0-1). Budapest, vezette: Lászlai.

Illés Akadémia-Haladás: Csutorka – BOKOR, Horváth M. (Szekér), NYÍRI, Kónya – Huszti (Bognár), Nyári (Illés), BURAI, Tóth – Edelényi (Molnár T.), Balogh F. Edző: Desits Szilárd.

Gólszerző: Burai.

A helyzetek alapján az Illés Akadémia-Haladás győzelmet érdemelt volna, ám a csapatjátékban és a védekezésben akadtak hibák, így a vasi együttesnek meg kellett elégednie a döntetlennel.

A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia-Haladás 42, 2. MTK 39, 3. Honvéd 36 pont.

Az U16-os csapat nem lép pályára a hétvégén.

U17

Az U17-es gárda nem játszott a hétvégén, és most sem szerepel.

U19

Illés Akadémia-Haladás-Vasas Kubala Akadémia 3-1 (2-0). Illés Akadémia, vezette: Keszthelyi.

Illés Akadémia-Haladás: Molnár M. – Szabó Á. (Schener), Szár, Tiba, Molnár T. – Szilágyi, Szőke (Szántó), Derdák (Imre), Deéry (Tóth M.) – Füleki (Bontó), Kirják. Edző: Bánfalvi Attila.

A korai vezetés megnyugtatta a hazaiakat, több tetszetős támadást is vezettek, és a szünetre kétgólos előnyre tettek szert. Aztán fordulás után megszerezték harmadik góljukat is. Majd Molnár kiállítása után hősiesen futballozva végül begyűjtötték a három pontot. Az Illés Akadémia valamennyi labdarúgója jó teljesítményt nyújtott, Tiba, Molnár Tamás és Szilágyi különösen jól játszott.

Gólszerzők: Kirják, Deéry, Tiba. Kiállítva: Molnár M.

A bajnokság állása: 1. FTC 41, 2. Honvéd 34, 3. MTK 32 pont.

25. forduló, csütörtök, 12.00: FTC-Illés Akadémia-Haladás.