Illés Bence szenzációs góljával nyert az U16-os csapat

Illés Bence szenzációs góljával nyert az U16-os csapat

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok hétvégi fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U16-os csapata a 90. percben szerzett góllal nyert a Budapest Honvéd vendégeként.

U14
MTK–Illés Akadémia 4-0 (3-0). Budapest, vezette: Zelman.
Illés Akadémia-Haladás: Senkó – Vigh (Kovács Z.), Reseterits, Rosner, Baranyai – Doncsecz (Heiter), Horváth R., Bognár, Tarján (Horváth K.) – Bunevácz (Palkó), Dezamits (Balogh). Edző: Sátori Barnabás.
Az Illés Akadémia nem tudta megnehezíteni a bajnok-esélyes dolgát.
25. forduló, szombat, 13.00: Illés Akadémia-Haladás–Újpesti TE.
A bajnokság állása: 1. MTK 63, 2. Debrecen 57, 3. Diósgyőr 52, …5. Illés Akadémia-Haladás 40 pont.

U15
MTK–Illés Akadémia-Haladás 2-2 (1-2). Budapest, vezette: Katz.
Illés Akadémia-Haladás: Hegyi – Rédei, Szilvás, Auer, Jakab – Szalay (Pandur), Séfer (Vajda), Woth (Fábián), Basics – Kállai, Sólyom (Debreceni). Edző: Takács Csaba, Bakos Roland.
Gólszerző: Szalay (2).
Két hasonló stílusú együttes csapott össze egymással, végig nagy taktikai csata folyt. Az első félidőben a szombathelyiek akarata érvényesült és két szép támadás után kétszer is betaláltak. A fővárosiak jobbára pontrúgásokból veszélyeztettek és egy ilyen után az első félidő végén szépítettek. Szünet után is a vendégek futballoztak jobban, ám egy újabb pontrúgásból kiegyenlítettek a kék-fehérek. Az Illés Akadémia-Haladás közelebb állt a győzelemhez, ám így is bravúros pontot szerzett.
25. forduló, szombat, 13.00: Illés Akadémia-Haladás–Újpesti TE.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 67, 2. Honvéd 51, 3. MTK 50, … 14. Illés Akadémia-Haladás 18 pont.

U16
Budapest Honvéd–Illés Akadémia-Haladás 2-3 (0-1). Budapest, vezette: Sveda.
Illés Akadémia-Haladás: Kiss Á. – Bokor, Horváth M., Nyíri, Kónya – Huszti, Nyári (Illés), Burai, Tóth G. – Edelényi (Szekér), Molnár T. Edző: Desits Szilárd.
Gólszerzők: Burai (2),
Illés.
Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen, Illés Bence 90. percben lőtt nagyszerű góljával megérdemelten győzött a szombathelyi együttes. Az Illés Akadémia-Haladás valamennyi labdarúgója jó teljesítményt nyújtott. Burai Erik pedig a mezőny legjobbjának bizonyult.
24. forduló, péntek, 13.00: Vasas–Illés Akadémia-Haladás.
A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia-Haladás 41, 2. MTK 39, 3. Honvéd 33 pont.

Desits Szilárd együttes a 90. percben lőtt góllal aratott bravúros győzelmet. Fotó: vaol.hu/Unger Tamás

U17
Budapest Honvéd–Illés Akadémia-Haladás 7-1  (4-1). Budapest, vezette: Tóth M.
Illés Akadémia-Haladás: SOÓS – Szabó D., Labát (Acsádi), Kiss T., Szilágyi – Füleki, Winkler (Szalai), Vámos, Kiss B. (Dorner) – Putz (Latyák), Vargovics. Edző: Csordás Csaba.
Gólszerző: Labát.
A hazaiak már a második percben megszerezték a vezetést, négy minutum elteltével viszont egyenlítettek a vendégek. Aztán a honvédosok szinte valamennyi kapu felé tartó lövése beakadt, így a félidőben már 4-1-re vezettek. Ezzel el is dőlt a mérkőzés. A szombathelyiek az utóbbi három meccsükön jól futballoztak, ezúttal azonban semmi sem sikerült nekik. Ráadásul nagy egyéni hibákat vétettek, ezért (is) alakult ki a nagy különbségű eredmény.
A hétvégén az U17-es csapat együttes szabadnapos lesz, ugyanis elmarad a Vasas Kubala Akadémia elleni mérkőzése.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 49, 2. Honvéd 42, 3. FTC 34, … 8. Illés Akadémia-Haladás 14 pont.

U19
Illés Akadémia-Haladás– Budapest Honvéd 2-2 (2-1). Szombathely, Illés Akadémia, vezette: Zám.
Illés Akadémia-Haladás: Schener – Szabó Á., Szár, Imre, MOLNÁR T. – Kovács Z., Szántó (Tóth M.), Szőke (Tiba), DEÉRY (Derdák) – KOVALOVSZKI, Kirják. Edző: Bánfalvi Attila.
Gólszerző: Szabó Á. (2).
Remekül kezdett a hazai együttes, szűk tíz perc elteltével már két góllal vezetett. Ezt követően átvette a játék irányítását a vendégcsapat, az első félidőben szépített, majd a 70. percben kiegyenlített. A folytatásban viszont a szombathelyiek megnyerhették volna a találkozót, ám három ziccert is elhibáztak. A csapatok változatos, jó iramú mérkőzést vívtak, a helyzetek alapján a vasiak közelebb álltak a győzelemhez.
24. forduló, szombat, 11.00: Illés Akadémia-Haladás–Vasas.
A bajnokság állása: 1. FTC 40, 2. MTK 32, 3. Honvéd 31, … 6. Illés Akadémia-Haladás 27 pont.