Parádés első félidőt produkáltak U14-eseink

Parádés első félidőt produkáltak U14-eseink

Az egész bajnokság eddigi legjobb 40 percének köszönhetően magabiztos 3–0-s győzelmet aratott Szűcs János legénysége a DVTK otthonában.

Diósgyőri VTK U14 – Illés Akadémia U14 0–3 (0–3)
Illés Aka. U14.: Őri K. – Tasnádi Á. (Molnár L., 49), Bolla Á., Kelemen, Virág (Markó, 63.) – Meskó, Söptei (Szele, 60.), Sipos-Kiss (Papp M., 49.) – Krone, Klement, Tóth E. (Nyári, 60.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Krone (15., 0–1), Sipos-Kiss (23., 0–2), Söptei (38., 0–3)

Ritkán látható első félidőt produkáltak Szűcs János tanítványai, akik szó szerint futószalagon dolgozták ki a helyzeteket. Ezek közül a 15. percben Krone Niklas értékesítette az egyiket: támadónk Sipos-Kiss Dániel beadását ollózta egészen szenzációs mozdulattal 16 méterről a hálóba. Nem túlzás kijelenteni, hogy szépségdíjas találat volt. A 23. minutumban Meskó Márk passzát Sipos-Kiss Dani váltotta gólra, míg a játékrész hajrájában Söptei Bálint volt eredményes. Szintén Meskó Márk átadását követően. Ebben a félidőben ezeken kívül még legalább öt-hat gólt szerezhettünk volna, de a 3–0-s előny így is egészen megnyugtatónak tűnt.

Térfélcserét követően már inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok és a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. Ebben a periódusban már Őri Krisztofernek is akadt védeni valója. A mieinktől pedig Szele Máté és Meskó Márk járt közel az újabb gólhoz, ám az eredmény már nem változott, azaz maradt a 3–0-s Illés-siker.

A mérkőzés előtt fejenként egy-egy süteményt ajánlottam fel a srácoknak, ha nyerünk. Lehet, hogy ez volt az oka annak, hogy a szezon legjobb első félidejét produkálták. Egyszerűen minden működött. Rengeteg labdát szereztünk, helyzetek sokaságát dolgoztuk ki. Szinte egykapura futballoztunk. A hazaiak a labdát sem igazán tudták kihozni. Nagyon elégedett voltam ezzel a 40 perccel. Szünet után a DVTK is rendezte a sorait, de a győzelmünk így sem forgott egyetlen pillanatig sem veszélyben. Összességében szenvedéllyel, nagy akarattal játszottak a gyerekek, aminek igen-igen örültem. Zsinórban a harmadik meccset hoztunk, ami nem is csoda, hiszen óriási a harc a srácok között a csapatba kerülésért. Az akadémiánk szempontjából pedig rendkívül fontos, hogy többen is olyan teljesítménnyel rukkolnak ki hétről-hétre, ami azt sejteti: komoly pályafutás elé nézhetnek, nagy értékei lehetnek a magyar labdarúgásnak

– nyilatkozta a mérkőzés után Szűcs János vezetőedző.