Ennyivel nem voltak jobbak a vendégek

Ennyivel nem voltak jobbak a vendégek

Mondhatni hiába volt a mérkőzés nagy részében egyenlő ellenfele U16-os csapatunk a Puskás Akadémia gárdájának, mivel a meccset 4–1-re a felcsútiak nyerték.

Illés Akadémia U16 – Puskás Akadémia FC U16 1–4 (0–3)
Illés Aka. U16.: Molnár-Végh – Bonchis (Koósz, 46.), Bodrogi, Deme, Kopácsi B. – Horváth A., Szentkirályi (Csörnyei, 46.), Wolf (Sabia, 80.) – Baján, Horváth B. (Lehel, 46.), Nagy M. (Takács-Földes, 66.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Horváth A. (83., 1–4)

Egy remek formában érkező csapatot fogadtak Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai, ugyanis a felcsútiak tavasszal eddig mind az öt mérkőzésüket megnyerték, így a bajnoki cím egyik nagy esélyeseként kell velük számolni. Ennek ellenére az első 10 percben inkább a mieink domináltak. A 13. minutumban aztán teljesen váratlanul jött a vendégek első találata: egy balról érkező beadást Ásványi Domonkos lőtt kapura és a labda csupán néhány centiméterrel haladhatott át a gólvonalon, amikor a védőink kivágták azt. A játékvezető persze rögtön középre mutatott. Ezt követően jó 25 percen át teljesen egyenlő erők küzdelme zajlott, melynek során pár távoli lövéssel veszélyeztettek akadémistáink. A félidő végjátékában viszont kétszer is betalált a Puskás Akadémia: előbb Kun Olivér lépett meg a bal oldalon és lőtt a hálóba, majd Somfalvi Bence értékesített egy büntetőt, így a szünetben 3–0-ra vezettek a felcsútiak.

Térfélcserét követően Wolf Geri jobbról beívelt szabadrúgását nézte el az ellenfél cerberusa, de szerencséjére senki sem érkezett a hosszú oldalon. A folytatásban aztán ismét mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek. A 73. percben aztán egy szép akció végén 4–0-ra alakította az állást Mondovics Kevin. Némi gyógyírt jelentett a számunkra, hogy a derbi legszebb találatát Horváth Arnold szerezte, aki Lehel Roland legurítását követően 22 méterről lőtte ki a kapu bal felső sarkát, és ezzel be is állította a 4–1-s végeredményt.

Azt gondolom, hogy megint a semmiből kaptuk az első gólt, ami egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben. Utána volt egy jó 20-25 percünk, amikor vissza tudtunk volna jönni a meccsbe. Sajnos a félidő végén egy kontrát rosszul védekeztünk le és aztán csináltunk egy felesleges 11-est. A második félidőben is úgy éreztem, hogy volt a csapatunknak tartása. Próbáltunk kreatívan játszani, sajnos az akciók befejezésével hadilábon állunk még. Viszont volt egy remek átlövésünk, amivel szépítettünk is. Ahhoz gratulálok a gyerekeknek, hogy nem adták fel és végig küzdöttek. Megyünk tovább

– foglalta össze a látottakat Németh Richárd vezetőedző.