Parádés első félidő, fölényes győzelem

Parádés első félidő, fölényes győzelem

Az U16-os csapatunk szinte hibátlan első játékrésszel eldöntötte a három pont sorsát.

Illés Akadémia U16 – MTK Budapest U16 4–0 (4–0)
Illés Aka. U16: Olasz – Frák, Nagy B., Nagy R. H., Szemes (Stifter, 83.) – Horváth B., Mozsár (Varga D., 78.), Mohos (Kopácsi Á., 63.) – Mayer G. (Bonyhárd, 63.), Pruska (Szvoboda, 63.), Papp. Vezetőedző: Kovács László
Gólszerzők: Papp (9., 1–0; 43., 4–0), Mohos (19., 2–0), Pruska (24., 3–0)

Harmadik korosztályunkként az U16-osok kaptak lehetőséget arra, hogy a Haladás Sportkomplexumban fogadják aktuális ellenfelüket.

A tavasz első mérkőzéseit követően kiderült, hogy sem az Illés Akadémia, sem az MTK Budapest nem tud beleszólni a bajnoki címért folytatott harcba, ennek ellenére mindkét együttes meghatározott célokkal indult neki 2021 első felének. Mi már tudtuk, hogy a nyolcadik helyen zárunk, ám komoly motivációt jelentett számunkra az, hogy a Rohonci úton léphettünk pályára. Már az első percben egy oldalszabadrúgást követően mi veszélyeztettünk, és ezek után is mi maradtunk támadásban. A 9. percben egy pontos előreívelést Papp Csongor vett át az MTK térfelének közepén, bevitte a labdát a 16-oson belülre, és higgadtan passzolt a kapus mellett a hálóba, 1–0. A 13. percben megint Papp vitte el a labdát a bal oldalon, az alapvonalról középregurított, Mozsár lövését azonban védte a kapus. Két perc múlva Horváth Benedek próbálkozásánál hárított a vendéghálóőr, ám a 19. percben ismét tehetetlen volt. Papp Csongor szerzett labdát a vendégek 16-osán belül, lekészítette azt a büntetőterület vonalához lépő Mohos Barnabásnak, aki klasszis mozdulattal ballal finoman a jobb felső sarokba perdített, 2–0. A 24. percben ismét Papp volt az előkészítő: a jobb térfélen kapott labdát, centerezését pedig Pruska Dániel 17 méterről a kapu bal felébe vágta, 3–0. A megnyugtató előny birtokában is inkább nálunk volt többet a labda, a 38. perben a kapufa mentette meg a vendégeket. A 43. percben Mozsár ugratta ki a leshatáron Papp Csongort, aki jobbról befelé húzott, majd az ötös sarkáról ballal a rövidbe passzolt, 4–0.

Az 52. percben Papp szabadrúgását Nagy Benjámin centikkel csúsztatta a bal kapufa mellé. A második félidőben visszafogottabbakká váltunk, ennek ellenére nálunk volt többet a labda, és inkább mi veszélyeztettünk többet, de igazán nagyot védenie nem kellett a vendégkapusnak. El-eljutott az MTK is a mi kapunkig, egyszer a gólvonalról tisztáztunk, de a védelmünk alapvetően stabilan állt a lábán, és megőriztük hálónkat a góltól. Ehhez hozzájárult a 91. percben Olasz Barnabás is, aki egy 17 méteres lövésénél mutatott be óriási bravúrt, és szedte ki a labdát a léc alól.

Összességében látható volt, hogy a fiúkat nagyon motiválta a Rohonci út légköre, és felszabadult játékkal teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Káprázatos kezdtük a mérkőzést, helyzeteink voltak szinte azonnal, és ezeket jó százalékban ki is használtunk az első félidőben. Azt csinálta a csapat, amit megbeszéltünk – ehhez társult a stadion miliője, a kiváló gyep és a jó hangulat. Óriási szívvel játszottunk, így egy kicsit tartottam is a második félidőtől – kértem, hogy próbáljuk meg ezt a játékrészt is „megnyerni”. Talán túl is futottuk magunkat, a képességeink maximuma jött ki belőlünk az első 45 percben – ennek aztán a hatását éreztem is a fordulás után. Kifejezetten jó meccset játszottunk és szép győzelemmel zártuk a tavaszt hazai környezetben

– mondta Kovács László a mérkőzés után.