Egy pont Nyíregyházáról

Egy pont Nyíregyházáról

Sok helyzetet dolgozott – és hagyott is ki – U19-es csapatunk.

Nyíregyháza Spartacus U19 – Illés Akadémia U19 1–1 (1–0)
Illés Aka. U19: Szekeres – Dezamits, Woth, Tarján, Horváth H. (Palkó, 87.) – Schuszter, Rosner (Horváth K., 59.), Kozári (Bényei, 87.) – Volter, Makó (Szijjártó Áron, 59.), Horváth R. (Tóth K., 79.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Volter (81., 11-esből, 1–1)

Még az ötödik fordulóból elmaradt találkozót pótolt be ma Horváth Rudolf és Horváth András együttese: az U19-es csapatunk Nyíregyházára látogatott. Fűtötte a mieinket a visszavágás vágya, hiszen hazai környezetben kikaptunk a piros-kékektől. A meccs elején hamar vezetést szerzett a Spari, és az első játékrészben nem is változott az eredmény. Párharcerős játékát 20 percig tudta tartani a Nyíregyháza, ezek után hozzászoktunk a szűk játéktérhez, és egyre többet lett nálunk a labda. Fordulás után azonban változott a kép. A mieink letámadták a hazaiakat, akik alig bírták megtartani a játékszert, ám hiába adódtak lehetőségek Rosner Gergő vagy Volter Patrik előtt is, ezek kimaradtak. A hajrában megjött az egyenlítés. Dezamits Dominik harcolt ki büntetőt a 81. percben, amit Volter Patrik higgadtan a jobb alsóba gurított, 1–1. Ezek után is mi maradtunk támadásban, és az utolsó percben Schuszter Ronaldot rúgták fel a 16-oson belül, ám érthetetlen módon a síp néma maradt, így 1–1-es döntetlennel ért vége Kelet és Nyugat párharca.

A szokásos tavaszi meccset láthattuk: sok helyzetet dolgoztunk ki, a találkozó több periódusában is jó játékot mutattunk, ám a helyzetkihasználásunk ma is gyengének bizonyult. Az első percekben pontrúgás után gólt kaptunk, az ellenfél erőltette a párharcokat, de amikor ehhez hozzászoktunk, egyre többet volt nálunk a labda. A második félidőben felbillent a pálya, újabb csatárokkal – Horváth Kikivel és Szijjártó Árminnal – rohamoztunk (ebből is látom már, hogy jövőre is jó csapatunk lesz), ám nagy helyzeteket hagytunk ki. Aztán a jogos büntetőből egyenlítettünk, és ezek után is mentünk az újabb gólért. Persze az eredmény csalódás – ahogy tavasszal sokadik alkalommal – ugyanis a kapu előtt nem vagyunk eléggé határozottak és hatékonyak

– értékelt a mérkőzést követően Horváth Rudolf, csapatunk vezetőedzője.