Egy pontot ért a hatalmas fölény

Egy pontot ért a hatalmas fölény

U19-es lányaink ezúttal a Vasas együttesével mérkőztek meg.

Haladás-Viktória U19 – Vasas Kubala Akadémia 1–1 (0–1)
Haladás-Viktória U19: Csapó Zs. (Szabó K. 46.) – Rugovics B., Pálmai E., Saly V., Balogh S. – Balázs K., Hajba J., Csizmadia Zs. – Vámos T., Simon F. (Egervölgyi L. 74.), Varga B. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Varga B. (70., 1–1)

Az Astra elleni rendkívül értékes győzelem után kedden délután a Vasas együttesét fogadta a Haladás-Viktória korosztályos csapata az Illés Akadémia műfüves pályáján. Az már az első pillanattól kezdve látszott, hogy nagyon motiváltak és elszántak a mieink, ez pedig a játékban is megmutatkozott. Óriási mezőnyfölényben játszott a házigazda, szinte minden támadásában benne volt a gólveszély, a lehetőségeket viszont nem sikerült kihasználni. Balogh Sára a kapufát találta el, de ezen kívül is bőven voltak lehetőségek arra, hogy megszerezzék a vezetést a zöldmezesek. A futball törvénye azonban érvényesült: a vendégek egyetlen alkalommal tudták átlépni a felezővonalat, abból viszont betaláltak, így ők mehettek előnnyel a szünetre.

A fordulás után sem igazán változott a játék képe, sokkal többet birtokolta a labdát Tebeli György együttese, könnyű dolga viszont finoman fogalmazva sem volt a masszív, teljes mértékben védekezésre berendezkedő fővárosiak ellen. Ennek ellenére akadémistáink rendületlenül mentek előre, nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítő találat megszerzéséért, ez pedig a 70. percben Varga Barbara révén sikerült is. A hajrában is végig a szombathelyiek támadtak, az utolsó pillanatokban a kapufa is kisegítette a Vasast, ráadásul néhány pillanattal később a gólvonalról kellett menteniük. A találkozó 1–1-es végeredménnyel zárult, amely egyértelműen a vendégekre nézve lehet hízelgőbb.

Először is szeretnék gratulálni a lányoknak, ezen a mérkőzésen is nagyot küzdöttek. Az első félidőnk úgy gondolom, hogy az egyik legjobb volt a tavasz folyamán, az más kérdés, hogy így is ellenfelünk szerzett vezetést. A térfélcsere után is dominálni tudtunk, azt láttam a lányokon, hogy nagyon meg akarják nyerni a mérkőzést és az utolsó percig mentek előre. Külön örülök, hogy Varga Barbinak sikerült gólt szerezni, de az egész csapatra büszke vagyok

– értékelt Tebeli György vezetőedző.