Ötvenszázalékos mérleg a hazai villámtornán

Ötvenszázalékos mérleg a hazai villámtornán

Osztrák ellenfelét 3–0-ban legyőzte U13-as csapatunk, ám a szlovákoktól 1–0-ra kikapott Nagy László legénysége, így a második helyet tartottuk itthon a nemzetközi erőfelmérőn.

Illés Akadémia U13 – JAZ GU-Süd U13 3–0
Illés Aka. U13.:
Varga N. – Angler, Szakály, Hányi, Axnix – Hideg, Grádvohl, Tóth D. – Horváth Á., Gurzó, Szántó. Cserék: Vert Zs., Tasnádi Zs., Laczó, Moldován. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Moldován (23., 1–0), Horváth Á. (32., 2–0; 39., 11-esből, 3–0)

Három csapat részvételével rendezett akadémiánk U13-as nemzetközi felkészülési tornát, melyen a mieink mellett az osztrák JAZ GU-Süd, valamint a szlovák Slovan Bratislava vett részt. A mérkőzések egyszer 40 perces játékrészből álltak.

Nagy László legénység a stájerországi vendégekkel kezdett és rögtön két óriási ziccerrel mutatkoztunk be nekik, ám sem Szántó Nimródnak, sem pedig Hideg Botondnak nem sikerült bevennie az ellenfél kapuját. A 17. percben viszont az osztrákok jártak közel a gólhoz, ám szerencsére a sistergős bomba elkerülte a kapunkat. Nem sokkal később viszont már megrezdült a háló, még pedig a vendégeké: Laczó Bálint beadása után Moldován Levente kotorta a kapuba a labdát. A 32. minutumban már 2–0-ra mentünk, mivel Tóth Dénes átadását Horváth Ármin váltotta a gólra. A 3–0-s végeredményt az utolsó előtti percben állította be Horváth Ármin, amikor értékesítette a saját maga által kiharcolt 11-est.

Illés Akadémia U13 – Slovan Bratislava U13 0–1
Illés Aka. U13.:
Varga N. – Tasnádi Zs., Szakály, Hányi, Axnix – Hideg, Grádvohl, Tóth D. – Horváth Á., Gurzó, Szántó. Csere: Angler. Vezetőedző: Nagy László.

A villámtorna második összecsapásán a Slovan 3–1-re verte az osztrákokat, így lényegében a viadal döntőjét játszhattuk a szlovákokkal. Sajnos nagyon hamar hátrányba kerültünk, mivel egy szöglet után már a 2. percben a kapunkba került a labda. Ezt követően azonban Nagy László legénysége átvette az irányítást és több kecsegtető helyzetet is kidolgozott. A 12. percben például Horváth Ármin egyenlíthetett volna, ám a szlovák cerberus nagyot védett. A 30. percben szintén ő paskolta ki a bal felsőből Tóth Dénes szabadrúgását. A hajrában ismét Horváth Ármin lépett ki a jobb szélen, de beadása sajnos nem talált embert, így pedig maradt az 1–0-s Slovan-siker. Ez pedig azt jelentette, hogy a mieink a szlovákok mögött a második helyen zárták a hazai rendezésű villámtornát.

Az első mérkőzés az átmenetekről szólt, mert mindkét csapat letámadta a másikat. Nagy adok-kapok alakult ki, amiből mi jöttünk ki jobban és teljesen megérdemelten nyertünk 3–0-ra. A helyzetek alapján ez akár több is lehetett volna. A második meccsen egy nagyon jó Slovannal találkoztunk. Úgy érzem, hogy labdabirtoklásban jobbak voltunk, mi domináltunk. Helyzeteink itt is voltak, de a gól ezúttal hiányzott. Viszont egy pontrúgás után az ellenfél betalált. Ezért nem tudtam leszidni a srácokat, mert a szlovákok magasabbak, erősebbek voltak. Összességében az első mérkőzésen az eredménnyel, míg a másodikon a mutatott játékkal voltam elégedett

– értékelte a látottakat Nagy László vezetőedző.