Pontrúgásoknál jobban kell majd védekezni

Pontrúgásoknál jobban kell majd védekezni

Két gólt is szöglet után kapott U12-es csapatunk, ezek a találatok pedig komoly szerepet játszottak a Slovan elleni 3–0-s vereségben.

Illés Akadémia U12 – Slovan Bratislava U12 0–3 (0–1, 0–1, 0–0, 0–1)
Illés Aka. U12.:
Juhász – Reiber, Székely, Moldován – Molnár B., Mihók – Németh B., Orbán, Bock. Cserék: Vert Zs., Laczó, Szalma, Takács. Vezetőedző: Tóth Zsolt.

Kifejezetten erőteljesen kezdtek a szlovákok és már a 4. percben kis híján megszerezték a vezetést, de a közeli lövést Moldován Levente blokkolni tudta. Nem sokkal később azonban már nem volt szerencsénk és egy védelmi hibát góllal büntettek a vendégek. A negyed végjátékában azonban már mi is veszélyeztettünk: előbb Orbán Roland, majd Molnár Barnabás próbálkozott egy-egy távoli lövéssel, sajna eredmény nélkül.

Az 1–0-s pozsonyi előnyről kezdődő második etap elején Mihók Martin járt közel az egyenlítéshez, de lövését a kapus szögletre ütötte. A 30. percben viszont a szlovákok betaláltak egy sarokrúgást követően, így a félidőben már két góllal jártak előrébb.

A harmadik felvonásban sikerült pár kisebb lehetőséget összehoznunk, de a szépítés nem jött össze.

Az utolsó negyedben viszont már komolyabb ziccerek is adódtak Molnár Barnabás előtt, de a kaput sajnos nem sikerült bevennie ifjú akadémistánknak. Nem úgy a vendégeknek, akik egy újabb szöglet után szereztek gólt, így végül 3–0-ra nyerték meg az összecsapást.

Egy hasznos meccsen vagyunk túl, annak ellenére is, hogy a mostani volt idén az első olyan hetünk, amikor együtt tudtunk edzeni. A koronavírus-járvány teljesen letarolta a csapatot. Úgy érzem, hogy sokat kaptam vissza ma a gyerekektől. Viszont látszott a sok kihagyás. Örülök, hogy az utolsó két etapban sem vallottunk szégyent. Több nagy helyzetet is kidolgoztunk. Sajnálom, hogy ezeket nem tudtuk értékesíteni. Pozitívum, hogy az egyéni hibákon kívül az ellenfél nem tudott nagy ziccereket összehozni. Két gólt is pontrúgásból kaptunk, ezek elkerülhető találatok voltak. Köszönöm az U13-asoknak, hogy adtak vissza játékosokat, mivel nélkülük ki sem igen tudtunk volna állni. A Lurkónak a kapust köszönjük. Látjuk a hibákat, megyünk tovább és remélhetőleg már teljes létszámmal gyakorolhatunk

– fogalmazott Tóth Zsolt vezetőedző.