Magabiztos siker az NB II-es ellenféllel szemben

Magabiztos siker az NB II-es ellenféllel szemben

U17-es akadémistáink a női NB II Nyugati csoportjában szereplő ADA Nova gárdája ellen léptek pályára és arattak 5–1-es győzelmet.

Illés Akadémia-Viktória U17 – ADA Nova 5–1 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Juhász E. – Kleinert P., Sarang R., Pintér T., Szabó F. – Simon E. (Márk Sz., 46.), Csejtei E. (Csombor L., 65.), Harangi L. (Hajdú P., 46.) – Csáki E. (Németh Z., 65.), Gyócs-Németh C. (Nagy B., 25.; Váraljai V. 65.), Mesterházy I. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Simon E. (42., 1–0), Csejtei E. (63., 2–0), Csombor Luca (68., 3–0), Mesterházy I. (78., 4–0; 83., 5–0)

Egy héttel a tavaszi bajnoki rajt előtt felnőtt, női NB II-es csapat ellen tartottak főpróbát U17-es lányaink. A másodosztály középmezőnyében tanyázó Zala megyeiek ellen, ha a játék nem is volt végig tökéletes, az eredménnyel és a küzdőszellemmel elégedett lehet Győrffy Mátyás, a korosztály vezetőedzője.

A két csapat majdnem egy félidőt játszott le gól nélkül, de Simon Enikő még a fordulás előtt előnyhöz juttatta az Illés Akadémia-Viktóriát. A fordulás után is várni kellett a gólra, de ezúttal csak szűk negyedórát: Csejtei Emília megduplázta előnyünket, majd nem sokkal később a csak néhány perce pályán levő – U15-ös korosztályú – Csombor Luca is betalált. A találkozó hajrájában Mesterházy Ivett szerzett két gólt, majd a vendégek találata állította be a végeredményt.

Erős edzéseken vagyunk túl, ez magyarázza, hogy a fejek és a lábak is tompábbak voltak egy kicsit a vártnál. Nincs okom panaszra, de az előttünk álló egy hétben lesz még bőven feladatunk a frissítéssel, a finomítással, hogy a rajton egy még jobban felkészült csapat léphessen pályára. Szeretném azt is kiemelni, hogy a beállt, két U15-ös korosztályú játékos – Nagy Barbara és Csombor Luca – teljesítményével nagyon elégedett voltam, jól játszottak, hozzátették a maguk részét a csapat sikeréhez

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.