Kár az elrontott második negyedért

Kár az elrontott második negyedért

Összességében győzelmet érdemeltek volna U13-as akadémistáink, de a sok kihagyott ziccer ezúttal megbosszulta magát.

Illés Akadémia U13 – MOL Fehérvár FC U13 2–2 (1–0, 0–2, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U13:
Hajba – Németh B., Orbán, Székely, Szalma – Lakatos, Módly, Angler B. – Mihók. Cserék: Schepanski – Dobovánszky, Bock, Magadics, Reiber. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Angler B. (3., 1–0), Mihók (69., 2–2)

Parádésan kezdték a mérkőzést Szűcs János és Faggyas Milán tanítványai, akik már a derbi 3. percében megszerezték a vezetést: egy jobboldali beadás után Angler Benett talált a fehérváriak kapujába. Nem sokkal később Lakatos Krisztián lábában volt a második gólunk, de sajnos ott is maradt, ahogy Szalma Zétény esetében is. A 17. percben újfent Lakatos Krisztián jeleskedett, de remek szólója után a lövését védeni tudta a vendégek cerberusa, így a negyed zárásakor 1–0 volt ide.

A második etap viszont egyértelműen a látogatók szája íze szerint alakult: előbb a 27. percben egyenlítettek, majd a 32. minutumban a duplázó Gulyás Hunor parádés fejesével fordítaniuk is sikerült.

A 2–1-es Vidi-vezetésről induló harmadik felvonás kevés helyzetet hozott. Az egyetlen igazán nagy ziccer Angler Benett előtt adódott, de lövését szép mozdulattal ütötte szögletre az ellenfél kapusa.

Az utolsó negyedben aztán mindent egy lapra feltéve támadtak ifjú akadémistáink, akik 69. percben Mihók Martin góljával egalizáltak. Ezt követően előbb Módly Samu, majd Orbán Roland került ziccerbe, de a fehérvári kapus újfent remekelt. A hajrában aztán szerencséje is volt a hálóőrnek, ugyanis Reiber Marcell szabadrúgása a keresztlécen csattant, így pedig maradt a 2–2-es döntetlen.

Azt gondolom, hogy ezt a meccset többször is megnyerhettük volna, ennek ellenére döntetlen lett a vége. Annak tudok örülni, hogy a nagyon elrontott második negyed után vert helyzetből is fel tudtunk állni. Mentálisan jól nézett ki a csapatunk. Voltak ma kifejezetten jó teljesítmények nálunk. Az akadémiánk elveinek megfelelően a játékosok képzése az elsődleges, így ennek a ténynek örülni lehet. Viszont az is igaz, hogy páran az elvárt színt alatt futballoztak. A 2–2 ellenére dicséret illeti a gyerekeket, mert ebben a nagy melegben, a tűző napon, műfüvön nagyon intenzíven játszottak. Annak is örülök, hogy Szabó Boti az U14-es csapatban is gólokat szerez, jó teljesítményt nyújt

– fogalmazott Szűcs János vezetőedző.