Ötödik lett az U8-as csapatunk

Ötödik lett az U8-as csapatunk

Az I. Barca Academy Trophy küzdelmei során háromszor győztünk, kétszer kikaptunk.

A Hujber Gábor és Fider Ádám vezette U8-as Illés Akadémia-Lurkó együttes négy csoport-, és egy helyosztó-találkozón szerepelt az első alkalommal kiírt tornán. A mieink játszották a csoport első meccsét, amelyen 2–1-re legyőztük a Diósgyőrt. Az ETO ellen nagy küzdelemben 3–2-re kikaptunk, majd a Vasas felett 3–1-es győzelmet arattunk. A csoport utolsó meccsén a kvintett első helyét megszerző Kecskeméttől 4–0-ra kikaptunk. Mindez azt jelentette, hogy a 3. helyen zártunk, így a torna ötödik helyéért játszhattunk. Ellenfelünk a Dunaszerdahely volt: a felvidékieket 5–0-ra győztük le, így miénk lett a torna ötödik pozíciója.

Hujber Gábor a Jakatics Barna, Hende Noel, Rajos Ádin, Menyhárt Amin, Kalmár Kornél, Pető-Bagics Barna, Papp Olivér, Novák Benett, Dávid Marcell összetételű kerettel dolgozott a tornán. A tizenkét gólunkon négyen osztoztak: Pető-Bagics Barna (5), Kalmár Kornél (4), Papp Olivér (2) és Menyhárt Amin (1).

Nagyon erős, és színvonalas tornán vettünk részt Budapesten. A csoportmeccsek során kicsit hullámzó teljesítményt nyújtottunk: az egyik meccsen kiemelkedően játszottunk, a következőn viszont gyengébben. Amikor már nagyobb rutinunk lesz a sorozatmeccsekben, akkor ez véleményen szerint változni fog.

A mentalitásunk példás volt a mai napon: ezzel ebben a korosztályban nincs probléma, mindig extra motiváltan játszanak a gyerekek. Támadásban sokszor kapkodtunk, a befejezéseknél kicsit elizgultuk a helyzeteket, azonban kiemelkedő volt, hogy felépített játékkal jutottunk el mindig az ellenfél kapuja elé. A helyosztón a legjobb teljesítményt nyújtották a srácok, gyönyörű támadásokat vezettünk, a kialakított emberelőnyős szituációkat hibátlanul játszottuk le, illetve szép egyéni akciókból rúgtuk góljainkat! Az egész nappal nagyon elégedettek voltunk, hosszú szünet után először játszottunk egy kiemelkedő tornán, kiválóan felkészített csapatok ellen, ami a gyerekek fejlődéséhez maximálisan hozzátett

– mondta a tornát követően Hujber Gábor.