Szépen csillogó ezüstérem

Szépen csillogó ezüstérem

Az Illés Akadémia-Lurkó U9-es csapata a második helyen zárta a Barca Academy Hungary által hagyományteremtő szándékkal megrendezett nemzetközi tornát.

Szó szerint a legjobb magyar korosztályos csapatok kaptak meghívást arra a nemzetközi erőfelmérőre, melynek díszvendége Nagy Lászó, a Barcelona egykori kitűnő kézilabdázója volt. A sokszoros válogatott átlövő pedig egy remek U9-es szombathelyi gárdát láthatott. A mieink valamennyi, egyszer 18 perces csoportmeccsükön diadalmaskodtak. Biegner Dániel tanítványai a DVTK-t és a Győri ETO-t egyaránt 3–0-ra, a Vasast 4–1-re, a Kecskemétet 3–1-re, míg az Újbuda FC együttesét 8–0-ra győzték le, így pedig 100 százalékos teljesítménnyel nyerték meg a Messi-csoport küzdelmeit.

Az elődöntőben a Dunaszerdahely ugyan vezetést szerzett a mieink ellen, ám az Illés Akadémia-Lurkó focistapalántái az utolsó öt percben fordítottak és 3–1-es sikerükkel bejutottak a fináléba, ahol a korábban már legyőzött Vasas várt rájuk.

A 2×12 perces derbi nagy csatát hozott. A szombathelyi gyerekeken bizony már látszott a fáradtság, ami nem is csoda, ugyanis hajnali 5 órakor indultak el a fővárosba. Ettől függetlenül végig partiban voltak az angyalföldiekkel. Az aranyéremről egyetlen gól döntött, amit sajnos a piros-kékek szereztek.

Nagyon sajnálom a döntőben történteket, mert győzelemmel szerettük volna megkoronázni az egész napos remeklésünket. A csoportmeccseken során ugyan legyőztük a Vasast, de a döntő egy teljesen új mérkőzés volt, ami picivel nekik sikerült jobban. Ettől függetlenül a tornán jelenlévő szakemberek egybehangzó véleménye szerint a miénk volt a legjobb csapat. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre. Mind a hozzáállásukkal, mind a teljesítményükkel nagyon elégedett voltam

–  foglalta össze a történéseket Biegner Dániel edző.

Az Illés Akadémia-Lurkó U9-es csapatának játékoskerete: Sóvári Dávid – Rajtosics Marcell, Jáger Noel, Német Ádám, Németh Levente, Novák Bence, Pető-Takács Botond, Török Balázs, Lengyel Ágoston, Hányi Bálint.

Az U9-es korosztály gólkirálya 11 találattal Lengyel Ágoston lett, aki a legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjat is kiérdemelte.