Ötödik helyen zárt az U12-es korosztályunk Ausztriában

Ötödik helyen zárt az U12-es korosztályunk Ausztriában

Tizennyolc csapat indult a tizenötödik alkalommal megrendezett felsőpulyai tornán.

 

A Takács Csaba vezette U12-es csapatunk Szalai-Horváth – Mórocz, Hányi, Laczó, Szántó, Hideg, Vert, Grádvohl, Horváth V., Nyári, Papp, Horváth Á., Moldován kerettel szerepelt az ausztriai Felsőpulyán (Oberpullendorf). A tizennyolc csapatot felvonultató tornán a mieink az A-jelű hatosba kerültek, csupa osztrák ellenféllel szemben. A zöld-fehérek egy bécsi csapattal az 1. Simmeringer SC-vel vívtak nagy küzdelmet a csoport első helyéért, ám az első mérkőzés – amin a vörös-feketék 1–0-ra verték meg Takács Csaba együttesét – ebből a szempontból döntőnek bizonyult.

A torna lebonyolítása szerint a három csoportelső játszott egymással az első helyért, míg a csoportmásodikok a 4-6. helyért. Az Illés Akadémia csapata végül az ötödik helyen zárt.

Eredmények a csoportmérkőzések során:

Illés Akadémia U12 – 1. Simmeringer SC U12 0–1

SG Oberpullendorf U12 – Illés Akadémia U12 0–3

Illés Akadémia U12 – Bad Vöslau U12 1–0

Illés Akadémia U12 – TSV Hartberg U12 1–0

USV Scheiblingkirchen – Illés Akadémia U12 0–2

A 4-6. helyért:

Illés Akadémia U12 – MTE 1904 U12 0–0

JAZ GU Süd U12 – Illés Akadémia U12 1–0

 

Rögtön egy érdekességgel kezdeném, és erről beszéltem a srácoknak is. Egy-egy rossz döntés, kifejezetten befolyásoló tényező is lehet. Az első meccsen a mi középkezdésünkből sajnos gólt kaptunk – később kiderült, hogy ez a gól, ez a vereség a csoportbeli elsőségünkbe került – ugyanis a második hellyel a 4-6. helyért küzdhettünk csak tovább. A legtöbb mérkőzésünkön dominálni tudtunk – 8+1-es felállásban bonyolították a tornát – de úgy érzem, hogy a játék minősége lehetett volna jobb. A saját futballunkat játszottuk, támadólag léptünk fel, de fejlődnünk kell tovább. A helyosztókon már nem tudtunk kapuba találni, az utolsó meccsünk pedig hasonlóan alakult, mint az első találkozó, így 1–0-ra kikaptunk. A tervezettet nagyrészt végrehajtottuk ez a legfőbb pozitívum a tornát illetően

– mondta a tornát követően Takács Csaba, az U12-es csapatunk vezetőedzője.