Ötödik helyen végzett az U12-es csapat a Piski Emléktornán

Ötödik helyen végzett az U12-es csapat a Piski Emléktornán

Az akadémia U12-es csapatának a csoportmérkőzések jól, a rájátszás kevésbé jól sikerült az esztergomi teremtornán.

Rangos mezőny gyűlt össze a Duna-parton, ahol két hatos csoportban zajlottak a küzdelmek. A mieink a Budapest Honvéd, a Diósgyőr, az Újpest TE, a Debreceni Loki Focisuli és a felvidéki Léva társaságába kerültek.

A Diósgyőrrel ikszelt a társaság (2–2), ám ezt követően az Újpest (3–2), a Léva (3–1) és a Debrecen (5–0) ellen nyert, majd a Bp. Honvéd elleni 1–1-gyel zárult a csoportkör.

A legjobb nyolc között az MTK azonban megálljt parancsolt a Szűcs-csapatnak: a kék-fehérek 2–0-ra nyertek.

Szűcs János vezetőedző értékelt a tornát követően:

Minőségi tornán szerepeltünk, ahol az ország legjobb csapatai mellett a Hertha BSC is a mezőny tagja volt. A csoportmérkőzések során igyekeztünk kombinatív focit játszani, sokat volt nálunk a labda, a mi akaratunk érvényesült, a kapott góljainkat kontrából kaptuk. Magabiztosan jutottunk tovább. A csoportban a torna későbbi győztesével a Budapest Honvéddal egy igazán jó mérkőzést játszottunk.

A negyeddöntőben azonban az MTK egy nagyon taktikus, defenzív játékkal nyerni tudott, így végül az ötödik helyen zártunk. A fiúkat dicséret illeti, mert nagyon szép szemre is tetszetős futballt játszottak, minden meccsen sokat birtokolták a labdát és sok helyzetet alakítottak ki a labdaszerzésünk is kellően agresszív volt. Az egyetlen negatívum, hogy rengeteg helyzetet szórakoztunk el.

A Piski Emléktornát a Bp. Honvéd nyert az MTK előtt, a harmadik helyen a Hertha Berlin zárt.

A csapat tagjai: Őri Krisztofer, Németh Bence, Kelemen Mirkó, Molnár Levente, Tasnádi Áron, Meskó Márk, Söptei Bálint, Tóth Erik, Németh Bence, Hende Dániel, Virág Ádám, Bolla Áron, Kálócz Dávid.