Magyar Kupa akadémistákkal

Magyar Kupa akadémistákkal

A Szombathelyi Haladás Budapestre utazik: keretében valószínűleg négy Illésessel.

A Magyar Kupa kilencedik fordulóját rendezik a héten. Ebben a körben már két mérkőzést rendeznek, azaz oda-visszavágós találkozókon dől el, ki lép a legjobb 8 együttes közé. A Szombathelyi Haladást a sorsolás az OTP Bank Ligában szereplő, jelenleg ötödik helyen álló Budapest Honvéddal hozta össze. Az első mérkőzésre Budapesten kerül sor: a helyszín az Illovszky Rudolf Stadion lesz.

Mátyus János keretében minden valószínűség szerint négyen lesznek ott az Illés Akadémia tanítványai közül: Szekér Ádám, Schuszter Ronald és Tóth-Gábor Kristóf utazik a csapattal. Az U18-as válogatottnál számításba vett Szalay Szabolcs pedig a szövetségi edzővel való megbeszélést követően csatlakozhat az együtteshez.

A Magyar Kupa 2019/2020-as kiírásában eddigi mindhárom találkozóján pályára lépett Szekér Ádám. A Gyöngyös ellen (3–0) az akadémisták közül csak ő; a Ménfőcsanak ellen már Tóth-Gábor Kristóf, Szalay Szabolcs és Füleki Márk is (2–0), míg a Budafok ellen (2–1) a védekező középpályás mellett Doktorics Áron és Szalay Szabolcs kapott lehetőséget. Utóbbi mérkőzésen Szalay góljával nyert a Haladás, így ő „lőtte” tovább a zöld-fehéreket a mostani kupafordulóba.