Ötödik hazai meccsén is nyert az Illés Akadémia U17

Ötödik hazai meccsén is nyert az Illés Akadémia U17

Katona István triplázott!

Illés Akadémia U17 – III. Kerület U17 4–0 (1–0)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Kopácsi B., Bodrogi, Stefanich, Deme – Bolla B. (Takács-Földes, 72.), Kopácsi Á. (Csörnyei, 77.), Horváth A. – Baján (Nagy M., 72.), Katona (Lehel, 77.), Wolf (Palkó, 63.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Kopácsi Á. (2., 1–0), Katona (50., 2–0; 65., 3–0; 74., 4–0)

A meccs alaphangját 65 másodperc alatt megadtuk: egy felpassz után Katona István tartotta meg a labdát a 16-os és az alapvonal találkozásánál. Ketten próbálták kiszorítani, de ő estében továbbította Kopácsi Áronnak, aki egy csel után nullszögből az eldőlő kapus felett-mellett lőtt a kapuba, 1–0. A 12. percben Kopácsi Balázs lekészítése után Horváth Arnold tekert kapura 17 méterről, de centiket tévedett. A félidő hajrájához közeledve Baján Roland remek középreadását Katona István fejelte fölé.

Wolf Gergő életerős lökete nyitotta meg a II. félidőt, majd az 50. percben Wolf Gergő beadását Katona István szelídítette meg, majd jobbal a jobb sarokba lőtt, 2–0. Három perc múlva Horváth Arnoldot buktatták a büntetőterületen belül. A sértett becsapta a kapust, de nagy erővel fölé lőtt. Bolla Bálint cselezte be magát remekül a 16-oson belülre, passzát Kopácsi Áron bökte tovább Katona Istvánnak, aki 12 méterről nagy erővel a léc alá bombázott, 3–0! Negyedórával a véget előtt Takács-Földes Olivér mintaszerű beadását Katona István jobbal átvette, ballal pedig a kapu jobb felébe lőtte, 4–0!

A négy rúgott gól ellenére egy rendkívül szimpatikus, passzolós, futballozni akaró csapatot ismerhettünk meg az óbudaiakban.

Az első félidő nagyon jó mérkőzést hozott, hiszen az ellenfelünk remekül felkészült belőlünk. Mi rögtön az elején betaláltunk, de így is mindkét csapaton látszódott a tudatos játék. Számunkra biztonságot adott a megszerzett találat, ám nem ültünk a babérjainkon, mert jól játszott az óbudai csapat is. Szünet után gyorsan megszereztük a második gólunkat, ez meg is nyugtatott bennünket. További találatokat szereztünk és a végén már örömjátékot mutattunk be

– értékelt Kovács László vezetőedző.