Öt U14-es találat idegenben

Öt U14-es találat idegenben

Második tavaszi találkozóján is idegenben lépett pályára az Illés Akadémia U14.

Diósgyőri VTK U14 – Illés Akadémia U14 2–5 (1–2)
Illés Aka. U14: Varga N. – Angler (Bogdán, 41.), Hányi (Horváth Á., 41.), Szakály (Mórocz, 66.), Nyári – Kiss-Szécsényi (Sánta, 41.), Mihály (Moldován, 59.), Bosnyák Botond – Grádvohl (Hideg, 41.), Börczi (Tasnádi, 66.), Papp. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Papp (18., 0–1; 68., 1–3), Bosnyák Botond (26., 0–2), Nyári (73., 1–4), Moldován (80., 2–5)

Pénteken utazott el Borsodba az Illés Akadémia U14, a cél pedig nem lehetett más, mint az őszhöz hasonlóan ismét legyőzni a Diósgyőr együttesét.

Már majdnem az első félidő felénél jártunk, amikor egyre inkább áttevődött a játék a hazaiak térfelére – és meg is szerezte a vezetést az Illés Akadémia U14. Papp Máté tükörszélsőként megverte az emberét aztán 14 méterről a kapus lábai között lőtt a kapuba, 0–1. Hamar megdupláztuk az előnyünket: a támadóharmadban szép kombináció után Bosnyák Botond betört a 16-oson belülre és kilőtte a hosszút, 0-2. A szünet előtt nem sokkal elcsúsztunk a csapatvédekezésben és egy kipattanónál a piros-fehérek eszméltek gyorsabban, így 2–1-es előnnyel mehettünk rövid pihenőre.

A II. félidő első tíz percében sok-sok ziccert alakítottunk ki, ám vagy védett a kapus, vagy pedig lövés helyett passzoltunk, vagy tettük mindezt fordítva… Aztán az utolsó bő tíz percre felpörögtek az események. A 68. percben – hasonlóan, mint az első gólnál – Papp Máté tört be a büntetőterületen belülre, majd a gyengébbik lábával a rövid felsőbe lőtt, 1–3. Nem sokkal később Nyári Olivér szerzett labdát belső védőként, bevezette azt középen az üres területre, majd 20 méterről nagy gólt rúgott, 1–4. Egy büntetőből a DVTK megszerezte második gólját, ám az utolsó szó a miénk volt: a hajrában jó labdát kapott Moldován Levi, bemutatta a passzt bal lábbal, ezzel becsapta védőjét és jobbal szép gólt rúgott, kialakítva az 5–2-es végeredményt.

Hosszú túrán vagyunk túl: ennek az első percekben voltak is negatív jelei. Nehézkesek voltunk, aztán magunkhoz tértünk – és negyedóra elteltével megszereztük a vezetést, majd kettőre növeltük az előnyünket. Fejben lassabbak voltunk a megszokottnál. Rengeteg helyzetünk volt – főképpen a szünet után – és végül másodjára is ötöt rúgva a miskolciaknak, megérdemelt győzelmet arattunk a DVTK otthonában

– mondta Nagy László vezetőedző.