Egy gól, ami három pontot ér

Egy gól, ami három pontot ér

Az első félidő utolsó pillanataiban szerzett találattal akadémiánk U15-ös csapata 1–0-ra győzte le a vendég UTE gárdáját.

Illés Akadémia U15 – UTE U15 1–0 (1–0)
Illés Aka. U15:
Németh B. – Tasnádi Á. (Szilvási, 58.), Bolla Á., Kelemen M., Molnár L. (Hende, 41.) – Szücs, Sági, Meskó (Markó, 67.) – Klement (Tóth E., 41.), Krone, Szele (Virág, 58.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző:
Sági (40., 1–0)

Jól kezdték a meccset Németh Richárd és Varga Roland tanítványai, akik már a 6. percben kis híján megszerezték a vezetést, ám Szele Máté közeli lövését védeni tudta a fővárosiak cerberusa. A folytatásban is a mieink maradtak támadásban és szinte futószalagon érkeztek a kapu elé a veszélyes beadások, szögletek, de ezekből sajnos nem sikerült növelni az előnyt.  A 21. percben aztán Krone Niklas került ziccerbe, akit lebirkóztak a fővárosi védők, de a játékvezető sípja néma maradt. A 38. minutumban viszont szabadrúgást ítélt a spori a vendégeknek és csak Németh Bence óriási bravúrja akadályozta meg őket a gólszerzésben. A félidő utolsó pillanataiban aztán már rezdült a háló: Szele Máté átadása után Sági Marcell alakította 1–0-ra az állást.

Szünet után is akadémistáink birtokolták többet a labdát, de ez nagyobb helyzeteket nem eredményezett a kontrákra berendezkedő újpestiek ellen. A meccs végjátékában azonban átvették az irányítást a vendégek, de a védelmünk és a kapusunk jól állta a sarat. A 79. percben aztán Tóth Erik lezárhatta volna a lényegi kérdéseket, de a lövésébe beleléptek a védők, így viszont maradt az 1–0-s Illés-győzelem.

Úgy gondolom, hogy egy jó 65 percig az történt a pályán, amit mi akartunk. Szebbnél is szebb akciókat vezettünk, de sajnos a befejezések hiányoztak. Ezért a végén egy nyílt meccs alakult ki. Mi elkezdtünk kapkodni, a vendégek pedig nagy nyomást helyezett ránk. De azt gondolom, hogy a mérkőzés egészét nézve megérdemeltük a győzelmet. Meg kell tanulnunk azt, hogy élnünk kell a lehetőségeinkkel. Viszont gratulálok a csapatnak ahhoz is, hogy kapott gól nélkül lehozta ezt az összecsapást. Ez szerintem komoly fegyvertény

– fogalmazott a derbit követően Németh Richárd vezetőedző.