Öt gól, számunkra rossz elosztásban

Öt gól, számunkra rossz elosztásban

Egy kifejezett jó iramú, találatokban gazdag mérkőzésen maradt alul 3–2-re U16-os csapatunk a MOL Fehérvár FC együttesével szemben.

Illés Akadémia U16 – MOL Fehérvár FC U16 2–3 (1–1)
Illés Aka. U16.:
Németh H. – Bonchis (Szentkirályi, 46.), Stefanich, Bodrogi, Deme – Horváth A. (Koósz, 82.), Lehel (Balikó, 71.), Csörnyei (Sabia, 58.) – Takács-Földes, Horváth B., Wolf. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők:
Lehel (27., 1–1), Wolf (58., 11-esből, 2–2)

Kifejezetten nagy iramban kezdtek a csapatok, látszott, hogy mindkét gárda a győzelemért hajt. Az első helyzet aztán a mieink előtt adódott, de Horváth Balázs lövése csak az oldalhálót rezegtette meg. A 15. percben viszont Németh Hunornak kellett nagyot védeni ahhoz, hogy döntetlen maradjon az állás. Nem sokkal később azonban már megszerezték a vezetést a vendégek: egy jobbról érkező beadást Ambach Arnold bólintott a hálónkba. A 28. percben aztán jött az egyenlítésünk: Wolf Gergő baloldali beívelését Lehel Roland fejelte a kapu közepébe. Ezzel pedig ki is alakította az első félidő 1–1-s eredményét.

Szünet után is jó iramban folytatódott a derbi. A vezetést sajnos ismét a vendégek kaparintották meg: egy védekezési hibát kihasználva Németh Péter emelt 17 méterről Németh Hunor fölött a hálóba. Sokáig azonban nem kellett szomorkodnunk, mivel az 58. minutumban Wolf Geri harcolt ki egy 11-est, amit aztán magabiztosan értékesített is, így 2–2-re alakult az állás. A mérkőzés végjátéka viszont a fehérváriak szája íze szerint alakult, ugyanis a 70. percben már újfent náluk volt az előny. Történt, hogy egy 17 méteres szabadrúgást Németh Huni óriási bravúrral védeni tudott, ám a kipattanó labdát Kiss Ádám a hálóba stukkolta. Más kérdés, hogy közben az egyik védőnket is a kapuba sodorta. Mindenesetre a sípmester megadta a gólt. Nem sokkal a lefújás előtt még a kapufát is eltalálták a vendégek, ám a labda kifelé pattant, így maradt a 3–2-s MOL Fehérvár-siker.

Szerintem jól kezdtük a mérkőzést, voltak is lehetőségeink. Aztán, ahogyan az előző mérkőzéseken is, a semmiből kaptunk egy gólt. De nagyon szépen vissza tudtunk jönni. Sajnos a második félidőre is az volt a jellemző, hogy nagyon könnyen adtunk helyzeteket és gólokat az ellenfélnek. De ez benne van a játékunkban, mivel mi építeni szeretnénk a futballt, így hibázhatunk is. Összességében úgy látom, hogy amiket gyakorlunk, azokat viszont is látjuk a gyerekektől. Azt gondolom, hogy a futballt mi nyertük ma. Egyelőre szimpatikus vesztesek vagyunk, de van mire építenünk, megyünk tovább. Nagyon örülünk annak is, hogy négy játékosunk az U17-es csapatunkban kezdőként tud játszani. Ez mutatja a keretünk erősségét

– nyilatkozta a mérkőzés után Németh Richárd vezetőedző.