Öt gól, két dupla, három pont

Öt gól, két dupla, három pont

U19-es leányaink a második félidőben döntöttek és 5–0-s győzelmet arattak a Szeged ellen.

Illés Akadémia-Viktória U19 – St.Mihály U19 5–0 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Dobó-Nagy B. (Gévay D., 70.) – Szabó L., Kránicz V., Pintér T. – Mesterházy I. (Kaszap K., 70.), Pálfy B., Gravencz G., Nagy D. – Csizmadia Zs., Novák L. (Csáki E., 46.) – Hécz Zs. (Vesztergom B., 70.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Nagy D. (54., 1–0; 64., 3–0), Csizmadia Zs. (62., 2–0), Pálfy B. (73., 4–0; 77., 5–0)

U19-es női csapatunk hazai környezetben lépett pályára péntek délután, Tebeli György vezette korosztályunk a Szeged gárdáját látta vendégül. Az már a találkozó elején látszott, hogy szeretnénk minél hamarabb magunkhoz ragadni a kezdeményezést és irányítani, dominálni a játékot. Ez meg is valósult, sokkal többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, a széleken rendszerint mögéjük tudtunk kerülni, az utolsó mozzanatokba, passzokba azonban hiba csúszott. Beadásokkal, távoli lövésekkel egyaránt veszélyeztettünk, de a pontatlanságok, valamint az éppen Szombathelyről Szegedre kerülő Csapó Zsófi hatalmas bravúrjai azt eredményezték, hogy 0–0-ról kezdődött meg a második játékrész. A folytatásban is hasonló mederben folyt a mérkőzés, óriási mezőnyfölényben futballoztunk, ez viszont az 54. percben már góllal is párosult: egy szép támadás végén remek ütemben jutott el Nagy Dorottyához a labda, aki laposan kilőtt a bal alsó sarkot, 1–0-ra módosítva ezzel az állást. A vezetés megszerzése érezhetően jót tett a lányoknak, megnyugodtunk, ráadásul egy kapu előtti flipperezés után Csizmadia Zsófi elé került a labda, aki egy remekül eltalált lövéssel meg is duplázta előnyünket (2–0). Kisvártatva újabb gólnak örülhettünk, Nagy Dorottya tudott duplázni, eldőlni látszott a három pont sorsa. Mindenféleképpen dicséretes, hogy a 3–0-s eredmény ellenére sem vettünk vissza, nem lassítottunk, a találkozó utolsó szakaszához érkezve pedig Pálfy Barbi pillanatai, percei következtek: középpályásunk előbb a 73., majd a 77. percben villant, két pazar találatot szerzett, amivel be is állította az 5–0-s végeredményt.

Úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzés van mögöttünk, a játékunk rendben volt, még akkor is, ha voltak olyan szituációk, amiket úgy éreztem, hogy gyorsabban, kevesebb érintéssel is meg lehetett volna oldani. Azt mindenképpen el kell mondani, hogy ellenfelünk kapusa, Csapó Zsófi fantasztikus formában védett. A szünetben azt kértem a lányoktól, hogy továbbra is tegyük a dolgunkat, türelmesen játsszunk, mert az első félidőhöz hasonlóan meglesznek a lehetőségeink. Ez így is lett, a fordulás után ötször is eredményesek tudtunk lenni, de ezeken kívül is voltak még nagy helyzeteink. Végül egy magabiztos, megérdemelt győzelmet arattunk, úgy éreztem, hogy a játék minden elemében a szegediek fölé tudtunk nőni. Gratulálok a lányoknak, a holnapi NB I-es keretben lévőknek pedig sok sikert kívánok az ETO ellen

– értékelte a látottakat a mérkőzés után Tebeli György vezetőedző