Kiválóan játszottunk a listavezető ellen

Kiválóan játszottunk a listavezető ellen

A bajnokság éllovasa érkezett Szombathelyre, akik szerencsésen távoztak.

Illés Akadémia U14 – Debreceni VSC-DLA U14 1–2 (0–0)
Illés Aka. U14: Varga N. – Angler (Tasnádi, 67.), Hányi, Szakály, Nyári – Sánta (Papp, 41.), Hideg (Moldován, 67.), Mihály (Grádvohl, 53.) – Horváth Á. (Kiss-Szécsényi, 13.), Börczi (Bosnyák Bence, 53.), Bosnyák Botond (Laczó, 67.). Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Nyári (42., 1–0)

A legtöbb győzelem, a legtöbb rúgott gól, a legkevesebb kapott gól – ezek jellemezték a bajnokaspiráns DVSC-t a találkozó előtt. Ősszel óriási küzdelemben 3–2-re nyertek a cívisvárosiak az Illés Akadémia ellen (Horváth Ármin és Nyári Olivér szerezték góljainkat), most ezért is szerettünk volt visszavágni a hajdúságiaknak.

Egy-egy szabadrúgás után jelentett veszélyt mindkét csapat a másik kapujára: amíg a debreceni hálóőr kiütötte a labdát, addig Varga Noel magabiztosan kaparintotta azt meg. Hamar változtatni volt kénytelen Nagy László: egy kemény ütközés után Horváth Ármin maradt a földön, helyére Kiss-Szécsényi Benedek érkezett.

Negyedóra után áttevődött a játék a mi térfelünkre, de vagy jól blokkoltuk a lövéseket, vagy Varga Noel védett nagyszerűen. A szél abszolút támogatta a hajdúságiakat, a szögleteik is veszélyesnek bizonyultak, ám a szünetre gólnélküli döntetlennel vonultak a felek.

A 42. percben megszereztük a vezetést: Nyári Olivér 24 méterről, jobbról szabadrúgásból remek mozdulattal a rövid felső sarokba lőtt, 1–0. Sokáig sajnos nem örülhettünk, mert két percen belül a pirosmezesek is betaláltak. Kiegyenlített játék folyt ezek után, aztán a 72. percben a 16-os sarkáról szabadrúgásból a debreceniek tudták a maguk javára fordítani az eredményt, 1–2.

A kiváló mentalitással futballozó szombathelyiek eltüntették a komoly fizikális különbséget és ki-ki meccset játszottak az éllovassal.

Nehéz az edzőnek, és meg nehezebb a gyerekeknek egy ilyen meccs után… A listavezetővel partiban voltunk, mindent elkövettünk a sikerért a mai napon is. A teljesen egyenrangú küzdelemből ők jöttek ki jobban. Megemelem a kalapomat a srácok előtt, büszke vagyok rájuk: a mérkőzés előtt megbeszéltekből mindent betartottak, nagy szívvel és kiváló mentalitással futballoztak, hozzáállásuk példaértékű volt. Kívánom, hogy így dolgozzanak tovább és higgyék el: amit most elvett tőlük a labdarúgás, azt a későbbiekben vissza fogja adni

– mondta a mérkőzést követően Nagy László vezetőedző.