Öt akadémistánk utazik Dániába, a női U19-es Eb-selejtezőre

Öt akadémistánk utazik Dániába, a női U19-es Eb-selejtezőre

Az Illés Akadémia-Viktória öt játékosával – Csizmadia Zsófiával, Kiss-Lantos Hannával, Németh Mirtill-lel, Németh Zsófia Peóniával és Varró Veronikával – vesz részt a magyar női U19-es válogatott az október 20-án kezdődő, dániai Európa-bajnoki selejtező minitornán.

Turtóczki Sándor szövetségi edző biztonsági tartalékként jelölte még Hajba Jázmint és Kaszap Kamillát is, így nem csoda, ha a válogatott gerincét akadémiánk Tebeli György által irányított U19-es csapata adja.

U19-es női válogatottunk Hvidovréban a házigazdák, valamint a finn és a török gárda ellen igyekszik majd teljesíteni az őszi célkitűzést, a felsőházban maradást. Az UEFA által 2021 őszén bevezetett új rendszerű selejtezőben az európai mezőny első felébe tartozó csapatok – így Magyarország is – már az őszi minitornákon erős ellenfelekkel játszanak, gyakorlatilag a korábbi elitkörnek megfelelő minitornákon.

Németh Mirtill (és az ő közösségi média-oldala) jó példa arra, hogy az álmok valóra válnak, ha valaki tesz értük, küzd értük. Találtunk egy hét (!) évvel ezelőtti „válogatott csapatot”, a 2014-es, győri Magyarország–Finnország világbajnoki selejtező bekísérő kislányait (közöttük Mirtill jobbról a harmadik), most pedig ő készül a korosztályos válogatottal – például a finnek ellen is.

Nagyon örültem, hogy Sanyi bácsi számít rám és az első gondolatom az volt, hogy köszönöm azoknak, elsősorban a szüleimnek, akik segítettek, hogy eljutottam idáig. Nagyon boldog voltam amikor megkaptam a hírt, de persze tudom, hogy ez csak egy állomás és a nagy célok még messze vannak. Az természetes, hogy izgul majd mindenki, de a mi dolgunkat kicsit megkönnyíti, hogy sok szombathelyi van a keretben és persze sokat számít, hogy az akadémia és az edzők felkészítettek bennünket arra, hogy akár a nemzetközi szinten is bizonyítani tudjunk

– mondta válogatott játékosunk.

A magyar csapat programja:

Október 20-a, 14 óra: Magyarország–Finnország
Október 23-a, 14 óra: Dánia–Magyarország
Október 26-a, 14 óra: Törökország-Magyarország