Öt akadémistánk segítette győzelemre a Haladás-Viktóriát a Simple Női Liga rajtján

Öt akadémistánk segítette győzelemre a Haladás-Viktóriát a Simple Női Liga rajtján

A Simple Női Liga rajtján, a női NB I „nyugati rangadóján”, az ETO FC Győr elleni mérkőzésen, előbb Nagy Vanessza, majd a Haladás-Viktóriában első tétmérkőzését játszó Gődér Brigitta talált a vendégek kapujába, így alakult ki a 2-0-s végeredmény.

A felkészülési meccsek után pénteken délután – a Haladás Sportkomplexumban – végre tétmérkőzésen léphetett pályára a Székely Tibor vezette Haladás-Viktória FC. A szombathelyiek – a liga nyitómérkőzésén – az év első felében szinte kicserélődött, rengeteget erősödött ETO FC Győr gárdáját fogadták.

A kezdeti Rába-parti rohamot átvészelve a 11. percben Nagy Vanessza kapott remek kiugratást, aki a tizenhatos bal oldaláról, higgadtan lőtte a labdát Szőcs Réka mellett, a hosszú sarokba. A Haladás-Viktória játékosai tulajdonképpen ott folytatták, ahol az előző szezon utolsó találkozóján, a szegediek ellen „abbahagyták”: óriási szívvel, fegyelmezetten, jól futballoztak, és növelni is tudták előnyüket. Az első félidő hajrájához érve, egy szögletet követően, Gődér Brigitta fejelte a labdát a győriek kapujába.

A második félidőben is hasonlóan küzdelmes, harcos mérkőzést láthattak a nézők, kemény párharcokkal és Bíró Barbara-parádéval. A vendégek hiába próbálkoztak, a Haladás-Viktória válogatott kapusának ezen a mérkőzésen nem lehetett gólt lőni. Bíró Barbarának és a fegyelmezetten küzdő mezőnyjátékosoknak egyaránt köszönhető, hogy a 2–0-ás eredmény nem változott, a Haladás-Viktória bravúros, önbizalmat adó győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Székely Tibor ezen a mérkőzésen is több akadémistánknak adott játéklehetőséget. Németh Adél, és Németh Mirtill a kezdőcsapatba került, míg Csizmadia Zsófia, Kiss-Lantos Hanna és Németh Zsófia csereként lépett pályára. Valamennyien jó teljesítményt nyújtottak, hozzátéve a maguk, nagyon fontos részét a győzelemhez.