Őszinte futball döntetlennel

Őszinte futball döntetlennel

Talán az év meccsét hozta a 13. fordulóból pótolt eSport Szombathely–Illés Akadémia Fiatalok-összecsapás!

A hétfő esti derbibe az Illés Akadémia Fiatalok Gadavics – Fazekas, Halmosi, Szabella, Koronczai, Bokor, Biró, Győrffy, Marton összeállítású kerettel állt bele.

Korán. már az 5. percben vezetést szereztünk: Koronczai Patrik középre lőtt labdája pattant egy védőről szerencsésen a kapuba, 0–1!

Ezután kettészakadt a pálya: hol a narancsban játszó ellenfelünk, hol mi veszélyeztettünk. Kapusbravúr volt bőven mindkét oldalon, Gadavics és a hazaiak hálóőre is „fogott, mint a zöld festék” – ahogy azt mondani szokás. A félidő derekán aztán egy szabadrúgásunk utáni kontrából, illetve egy üres kapuig kijátszott akcióból fordítani tudtak a hazaiak, 2–1!

Két perc telt el, és újra egyenlően álltak a felek ugyanis Halmosi Szabi és Szabella Oli lövése először kijött a kapusról, azonban Bokor Ádi középre tett labdáját Győrffy Matyi kapásból a kapuba továbbította, 2–2!

A félidőben több gól már nem esett pedig a csapatok próbálkoztak bőven.

A második játékrészére még inkább felgyorsult a játék irama, a kilátogató nézők remek meccset láthattak. Talán nem is volt olyan akciója a két brigádnak, amely ne zárult volna lövéssel. A szünet után zöld-fehér csapatunk volt inkább a kezdeményező fél. Sorra alakítottuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, az ellenfél cerberusának volt, hogy egy akción belül háromszor is védenie kellett. Parázs meccs volt, szívta magát az ellenfél is, háromperces kiállításuk is volt, azonban eljutottak ziccerig ők is, ahol aztán Gada is állta a sarat, vagy épp Marton Zoli mentett a kapu torkából.

Mindenki kivette a részét támadásból és védekezésből is, hiszen Fazekas Norbinak és Biró Bencének is adódott kecsegtető helyzete, míg elöl Halmosi Szabi és Győrffy Matyi is eltalálta a kapufát, ennek ellenére a háló nem rezgett már többször.

A bajnokság egyik legjobb találkozóján – ami az alapszakaszban az utolsó volt – első döntetlenjét játszotta az Illés Akadémia Fiatalok csapata. Előnyünk változatlanul 8 pont a hárommeccses rájátszás előtt, ahova minden eddig megszerzett pontot viszünk. Következő mérkőzésünk időpontja és ellenfele csak a jövő héten derül ki, de vélhetően június 5-én vagy 6-án rendezik.

eSport Szombathely-Illés Akadémia Fiatalok 2–2 (2–2)
Gólszerzők:
Koronczai, Győrffy