Óriási meccsen iksz a bajnokjelölttel

Óriási meccsen iksz a bajnokjelölttel

Nagy fegyvertény: Szűcs János csapata döntetlent játszott a Honvéddal. Talán még több is volt ebben…

Illés Akadémia U14 – Honvéd-MFA 2–2 (1–1)
Illés Aka. U14.: Németh B. – Tasnádi, Kelemen, Bolla Á., Hende – Palkó, Söptei (Markó, 58.), Meskó – Krone (Virág, 41.), Liplin (Klement, 24.), Szele (Tóth E., 41.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Liplin (18., 1–0), Palkó Á. (79., 2–2)

Új kör, új lehetőségek – minden bizonnyal így futott neki a Honvéd-MFA elleni mérkőzésnek Szűcs János együttese. Az U14-es bajnokság 10. fordulójában újraindul a kör, azaz azokkal a csapatokkal találkoznak a mieink, akiket már megismertek augusztus vége óta (egy elmaradt meccse van Söptei Bálintéknak: az ETO FC Győr elleni hazai meccset pótolják majd november 17-én).

Mi adtunk életjelet magunkról először: a 13. percben Meskó Márk 24 méterről lőtt, nem sokat tévedett a bal felső sarkot illetően. Két perc múlva ugyanő élesen lőtt be egy oldalszabadrúgást, de a rövid oldalon álló védő szögletre mentett. A 18. percben megszereztük a vezetést: Palkó Áronnal szemben szabálytalankodtak a kispestiek, a kaputól 32 méterre. A szabadrúgáshoz letett labda mögé Meskó állt, lövése a kapufán csattant. A kipattanóra Liplin Bence reagált a leggyorsabban, első lövésébe még belepiszkált egy védő, de a támadónk nem engedte ki a labdát, hanem csinált egy visszacselt, és közelről laposan a kapus hasa alatt a hálóba lőtt, 1–0. Sajnos a gólszerzőnk térdsérülést szenvedett, így hamar cserélni kényszerült Szűcs János. A Honvéd első lehetősége szabadrúgásból adódott, de – ha csak centikkel is – mellé szállt a labda. A 35. percben egyenlített a tabellaelső: egy középre lőtt labdánál – lesgyanús helyzetben – előbb még a jobb oldali kapufa kisegített bennünket, ám a kipattanónál Lakatos Martin a hálónkba lőtt, 1–1. Három perc múlva egy jobb oldali szabadrúgás után a kispesti bekk a saját, kinyújtott karjára rúgta a labdát a büntetőterületen belül, ám a síp néma maradt.

A 45. percben egy Söptei-Meskó szögletvariációt követően utóbbi a 16-os sarkáról célozta meg a kaput, de a felső léc megmentette a piros-feketéket. Egy óra elteltével Meskó Márkot rántották le a nyakánál fogva a vendégek térfelén, ebből indult a kispesti akció, aminek végén újabb találatot szerzett a Honvéd, Somogyi talált be, 1–2. Bennünk maradt az ütés, egy perc múlva egy támadáson belül egyszer a kapufán csattant a labda, kétszer pedig Németh Bence védett óriási bravúrral. Mint később kiderült: kapusunk ezzel tartott meccsben bennünket. Nem adtuk fel, néhány perccel a meccs vége előtt Palkó Áron volt erőszakos a 16-oson belül, piszkálása után a labda a gólvonal előtt gurult végig, ám végül a kispestiek felszabadítottak. A 78. percben Meskó oldalszabadrúgására Palkó Áron érkezett, és 6 méterről a kapu közepébe bólintott, 2–2.

A tabellaelső ellen lelkes, elveszített labdát nem ismerő, helyenként jó játékot produkált az Illés Akadémia U14, és – annak ellenére, hogy a véghajrában egyenlített – teljesen megérdemelten tartottunk itthon egy pontot.

Összességében egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, értem azt az iramára és hangulatára is. Igazi jó kis őszi derbi lett ez a Honvéd elleni ütközet. A célunk az volt, hogy egy kiegyenlített játékot mutassunk a kispestiekkel szemben. Nagyon nehéz ellenük futballozni, hiszen óriási fizikai fölényben vannak. Ennek ellenére abszolút elégedett vagyok a srácokkal: nem csak az egy pont miatt, hanem azért is, ahogyan felvették a versenyt ma. Azt láttam, hogy nagyon akartunk, mentálisan erősek voltunk. Nem éreztem remegő lábakat, sem párharc-feladást. Nyilván a Honvéd játékstílusával szemben nehéz labdát birtokolni, így a gyors átmenetekre törekedtünk, azt gondolom, hogy ezekből sok-sok veszélyt tudtunk kialakítani, főleg az I. félidőben. Sajnos egy jogos 11-est nem kaptunk meg: más lett volna a meccs, ha még egyszer mi tudunk vezetni. Aztán a második játékrészben feljött ránk a Honvéd, letámadtak, nagyon nehéz volt a labdát kihozni. Próbáltuk a forgásaikat levédekezni, mindezt úgy, hogy megmaradjon számunkra a támadás lehetősége – volt egy-két lehetőségünk, kapufát rúgtunk. Amennyi melót beletettünk ebbe a meccsbe, egy nagyon jó csapat ellen, megérdemeltük a döntetlent

– adott betekintést a mérkőzésbe Szűcs János.