Féltucat gólt lőve győztek az U15-ös lányok

Féltucat gólt lőve győztek az U15-ös lányok

Luki András csapata fölényes győzelemmel tartotta itthon a három pontot.

Illés Akadémia-Viktória U15 – St. Mihály FC U15 6–1 (4–0)
Illés Akadémia-Viktória U15:
Németh Zs. (Ceglédi B., 41.) – Nagy B. (Hopp K., 41.), Csarnai Z., Giczi K., Lakatos L. – Takács M., Sági F. Kopfsteiner Sz. (Ferenczi H., 49.) – Mészáros D., Czuczai M., Tóth L. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Takács M. (3. ,1–0), Nagy B. (15., 2–0), Lakatos L. (24., 3–0), Czuczai M. (35., 4–0; 74., 6–1), Mészáros D. (51., 5–1)

Nem volt könnyű helyzetben U15-ös csapatunk a St. Mihály elleni mérkőzés előtt. Bár bő a keret, ezúttal – különböző okból – Alasz Hanna, Varga Zsófia, Kutasy Luca és Csombor Luca sem léphetett pályára, ami azt is jelentette, hogy eddigi góljaink 90 százalékának a „gazdája” hiányzott a mérkőzésről.

A csapat erejét mutatja, hogy a lányok ennek ellenére, eredményesen futballoztak. Ezúttal is a sokszor, jól bevált letámadással kezdünk és Takács Mira már a 3. percben gólt lőtt, megadva ezzel a mérkőzés alaphangját. Előnyben is nyomás alatt tartották a lányok a szegedi csapatot, jött is hamar a második gól, ezt Nagy Barbara lőtte az első negyedóra végén.

A folytatásban inkább a labdabirtoklásra és az abból való támadásépítésekre törekedett a csapat és ezzel hasonlóan eredményes tudott lenni. Szép akciókat vezettek a lányok, és ezek megkoronázásaként előbb Lakatos Liána, majd Czuczai Mercédesz is gólt szerzett, négygólos előnnyel fordulhatott az Illés Akadémia-Viktória.

A második félidőre ismét váltott kicsit a csapat, Luki András azt kérte a szünetben, hogy a megszerzett labdák kerüljenek hátra, onnan építkezzen a csapat. A lányok igyekeztek végrehajtani az utasítást, de néha került azért porszem a gépezetbe – ezzel magyarázható, hogy kicsit magunkra húztuk a szegedieket, akik – 11-esből – szépítettek is.

A hajrára azután minden kiegyenesedett, csapatunk ismét fölénybe került és előtt Mészáros Dorina, majd az újabb találatával duplázó Czuczai Mercédesz góljaival magabiztos, szép győzelmet aratott.

Ha nem is vagyok teljesen elégedett, az eredményes játéknak és a nagy különbségű győzelemnek természetesen örülök. A dicséret elsősorban a csapaté, amely a hiányzóink távollétében is jó teljesítményt tudott nyújtani, de két játékost szeretnék külön is kiemelni. Egyikük Mészáros Dorina, aki nagyon szépen fejlődik, taktikailag is egyre többet tud már, a másik pedig a két gólt szerző Czuczai Mercédesz, aki megmutatta, hogy számíthatunk rá

– értékelte csapata győzelmét Luki András vezetőedző.