Óriási hátrányt dolgozott le az Illés Akadémia U14

Óriási hátrányt dolgozott le az Illés Akadémia U14

Szűcs János csapata elképesztő mentális erőről mutatott tanúbizonyságot.

Illés Akadémia U14 – ETO FC U14 4–4 (0–3)
Illés Aka. U14:
Németh B. – Hende (Nyári, 41.), Bolla Á., Kelemen, Virág (Kiss B., 75.) – Meskó, Söptei, Sipos-Kiss (Papp, 41.) – Krone, Liplin, Tóth E. (Klement, 41.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Krone (47., 1–3), Papp (49., 2–3), Liplin (70., 3–4), Kelemen (84., 4–4)

Hiába ugrott neki ellenfelének az Illés Akadémia, az 5. percben egy kontra után betalált az ETO, azaz a vendégek jutottak előnyhöz. A játék képe azonban ekkor sem változott, továbbra is a győriek térfelén, vagy inkább 16-osának környékén pattogott a labda. A lövéseink elkerülték a kaput, vagy az utolsó-utolsó előtti passzok voltak pontatlanok. A szomszédvár védői blokkoltak fejjel, lábbal, testtel; összességében remekül védekeztek. A 32. percben szöglethez jutottak a győriek, a beadott labdánál többen is hibáztak a részünkről, miközben Somogyi Ákos három méterről a rövidbe lőtt, megszerezve saját maga és csapata második gólját is, 0–2. A gól után Liplin Bence került óriási helyzetbe egy kipattanó labda után, ám 6 méterről az égbe lőtt, aztán a következő térféllátogatás során Somogyi Ákos 15 méterről emelte át Németh Bencét, háromgólosra növelve az ETO-előnyt. A vendégek 8-asát nem tudták tartani a védőink, ő pedig kíméletlenül használta ki lehetőségeit.

A szünetben hármat is cserélt Szűcs János, és nyolc perc alatt két gólt is szerzett csapatunk! Előbb Nyári Olivér szögletzászló mellől elvégzett szabadrúgását Krone Niklas bólintotta a kapuba közelről (1–3), majd egy letámadásunk vezetett eredményre, aminek végén Papp Máté gurított a bal alsóba, 2–3. Szűk egy óra elteltével megint tökéletesen vitték végig egy kontrát a vendégek, és Somogyi Ákos negyedik gólját is megszerezte. A mieink ekkor sem adták fel, és egy újabb letámadás vezetett eredményre, amelynek során Liplin Bence talált be, 3–4. Feszült volt a találkozó ebben a periódusban. A mieink azonban utolsó erőtartalékaikat is megmozgatták és a hosszabbítás utolsó pillanatában a kaputól 22 méterre szabadrúgást harcoltunk ki. Kelemen Mirkó igazította meg a fűcsomókat a labda mögött, majd remekbe szabott mozdulattal a kapu jobb felső sarkába tekerte azt, kialakítva a 4–4-es végeredményt!

Hiába próbáltuk a héten meggyőzni a srácokat, úgy érzem, magukra tettek komoly terhet. Nagyon szerettek volna a dobogón végezni, ezzel azonban saját magukat stresszelték. A mérkőzés pszichológiája is ennek mentén alakult: mi támadtunk, de a Győr szerzett vezetést. Támadtunk tovább, majd eljutottak egy szögletig, amiből megint betaláltak. Megyünk előre, de hibázunk hátul és kapunk még egyet. 0–3 volt a félidő, és persze, ez ilyenkor furcsán is hangzik, de azt éreztem, hogy nem játszottunk rosszul: óriási labdabirtoklási fölényben voltunk, hoztuk a stílusjegyeinket. Igen, voltak hibáink, de a foci ilyen: nyílt futballt mutattunk az egész szezonban, mindig tudtuk, hogy mi gólokat akarunk szerezni, támadni akarunk és sosem akarunk beállni védekezni. Mindig és mindenhol nyerni akartunk! Amire nagyon-nagyon büszke vagyok – négy évet voltam ezzel a korosztállyal – hogy rengeteget fejlődtek és elképesztő mentális erővel bírnak! A második félidőben is ezzel a hozzáállással futballoztunk, és nagyon megérdemeltük az egyenlítést! Függetlenül attól, mire lesz elég ez a mai egy pont, elmondom, hogy azok után, ahogy a bajnokság elején a poklok poklát is megjártuk, akkor sem változtattunk! Óriási egyéni fejlődésen mentek át a srácok, nagy potenciál van bennük, a szombathelyi és a magyar labdarúgás értekei – biztos vagyok benne, hogy sokakkal találkozunk majd a felnőttfutballban is

– értékelt Szűcs János a mérkőzést követően.