Óriási fordítás és nagy győzelem

Óriási fordítás és nagy győzelem

Az Illés Akadémia U14 a Haladás Sportkomplexumban 1–3-ről állt fel és nyert!

Illés Akadémia U14 – Puskás Akadémia U14 4–3 (1–2)
Illés Aka. U14:
Németh B. – Meskó, Tasnádi (Markó, 80.), Bolla Á., Nyári – Kelemen, Söptei, Hende (Tóth E., 41.) – Sipos-Kiss (Papp M., 68.), Klement, Krone (Szele, 54.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Söptei (21., 1–1), Szele (59., 2–3), Tóth E. (62., 3–3), Klement (75., 4–3)

Kissé megilletődötten kezdtünk, a második percben egy védelmi baki után Németh Bencének kellett óriási bravúrt bemutatnia egy 11 méteres lövés után. Hamar helyzettel válaszoltunk: Meskó Márk oldalszabadrúgása után a vendégek kapusa az utolsó pillanatban tudta felszedni a labdát Bolla Áron elől. A 4. percben azonban már nem hibázott a Puskás Akadémia: egy előrevágott labdára Gulyás Kristóf csapott le, és hiába zárta jól a szöget Németh Bence, valahogy mégis el tudta rúgni mellette a labdát a ziccerben kilépő csatár, így a vendégek szerezték meg a vezetést. A 10. percben megint életjelet adtunk magunkról: Sipos-Kiss Dániel egy szöglet után kínálta meg a vendégek kapusát, majd fél perc múlva ugyanő lőtt éles szögből, de mindkétszer a hálóőr volt a végállomás. Így jártunk a 18. percben Krone Niklas lövésénél is, ahogy egy remek Meskó-szöglet után is, amikor egy saját védőről pattant vészesen a labda a vendégek kapujára – de mindent hárított Balogh Barnabás.

A 21. percben tört meg a jég, amikor egy bedobás után szépen lekészített labdát Söptei Bálint 8 méterről, a bal szélről klasszis mozdulattal emelt át a kapuson: a labda a bal felső sarokba hullott, 1–1. A lövőkedvünk továbbra is megvolt: a 28. percben Krone 20 méteres lövését a levegőben úszva ütötte ki Balogh. A 34. percben jogos büntetőhöz jutott a vendéggárda: a labda mögé Gulyás Kristóf állt és a jobb sarokba lőtt, 1–2.

Fordulást követően hamar megduplázta előnyét a felcsúti együttes: egy szöglet után Budai combjáról csorgott a labda a kapunkba, 1–3. Ebben az időszakban mi nem tudtunk helyzeteket kialakítani, míg egy lesgyanús szituációt követően lábbal kellett nagyot védenie Németh Bencének. Szűk egy óra elteltével aztán mi is kihasználtunk egy nagy Puskás-védelmi bakit, és a csereként beálló Szele Máté közelről a bal sarokba lőtt, 2–3. A gól lendületet adott nekünk, és egyenlítenünk is sikerült: Söptei Bálint remekbe szabott átadását Tóth Erik a kapus mozgásával ellentétes irányban, szép mozdulattal bólintotta a kapu bal felébe, 3–3. A hajrához közeledve Szele Máté beadását az utolsó pillanatban mentették szögletre a felcsútiak. Nyári Olivér sarokrúgására Klement Dávid érkezett a rövidre, és szép mozdulattal, szinte nullszögből csúsztatott a hosszúba, 4–3. A hátralévő időben rutinosan tartotta a labdát a zöld-fehér csapat, így egy- illetve kétgólos hátrányból felállva megérdemelten győzött Szűcs János együttese.

Nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk! Érdekes mérkőzés volt a mai: sajnos, úgy kezdtünk, ahogy mostanában szoktuk. Hátrányból kellett ismét felállnunk. Az első félidőben két elkerülhető gólt kaptunk – de ha elől jobban figyelünk, akkor már ebben a periódusban nálunk lehetett volna az előny. Ez akkor még nem sikerült. Mindentől függetlenül a játékunkkal ekkor is elégedett lehettem, mert amit elterveztünk: a magas letámadás, a középpályás presszing jól működött, sok labdát szereztünk, helyzeteket alakítottunk ki, bátran lőttünk kapura. Ellenfelünk nem tudott labdát kihozni, beszorítottuk őket. A szünetben még inkább motiválni igyekeztem a srácokat – erre a második félidő elején kaptunk egy nagyon buta gólt. Még ez sem fogta meg a csapatomat! Tudtuk, hogy sokkal több van ebben a meccsben. Egy ilyen bekapott gól után, 1–3-at követően elképesztő akarattal és szép megoldásokkal a magunk javára fordítottuk a meccset. Aki itt volt, az elmondhatja, hogy megérte kijönni ezért a találkozóért! Szenvedélyesen futballoztunk – ez az, ami mindig is jellemző és méltó az Illés Akadémiára! Nagyon szép gólokat szereztünk, a cserék abszolút hozzátettek a játékunkhoz. Tudatos elemek és szép akciók jelentek meg a gyepen – az i-re a pontot pedig a szöglet utáni fejes tette fel: ilyen szögből szerzett gólt rendkívül ritkán lehet csak látni! Nagyon örülök és büszke vagyok a csapatra! Maximális dicséretet érdemelnek, hogy egy ilyen jó együttes ellen kétgólos hátrányból is felálltak és begyűjtötték a három bajnoki pontot

– nyilatkozta Szűcs János a Rohonci úti győzelmet követően.