A Debrecen nyerte a gólgazdag összecsapást

A Debrecen nyerte a gólgazdag összecsapást

Hiába szerezett három találatot is idegenben U17-es csapatunk, így is 5–3-as vereséggel utazhattak haza a mieink.

Debreceni VSC-DLA U17 – Illés Akadémia U17 5–3 (3–0)
Illés Aka. U17.:
Pataki R. – Frák, Halász, Kovács B. (Szabó L., 89.), Stifter (Szemes, 55.) – Bolla B., Mozsár, Mayer – Udvardi (Bonyhárd, 55.), Kopácsi Á., Mohos. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők:
Mohos (22., 1–1; 76., 11-esből, 5–3), Kopácsi Á. (71., 5–2)

A legutóbbi két mérkőzésén nyújtott teljesítménye alapján kifejezetten optimistán léphettek pályára Debrecenben Kovács László és Nagy József tanítványai. Viszont a szakmai stábnak betegség miatt három helyen is változtatnia kellett a múltkori győztes csapaton, ez viszont nem növelte a derűlátásunkat.

Sajnos a esős időben lejátszott derbit kifejezetten rosszul kezdtük, ugyanis a góllövőlistán is előkelő helyen álló Batai Tamás már a 2. percben betalált a mieink kapujába. Ezt követően viszont akadémistáink előtt adódtak lehetőségek és a 22. minutumban Mohos Barnabás góljával sikerült is egyenlítenünk. Nem sokkal később Pataki Roland hárított egy büntetőt, de az azt követő szögletből ismét Batai Tamás volt eredményes. A 26. percben pedig már 3–1 volt oda: Vaskó Aurél volt a gólszerző. A félidő végjátékában Kopácsi Áron és Mohos Barni is csökkenthette volna a hátrányunkat, ám a ziccerek kimaradtak, így kétgólos hazai vezetésnél jött a pihenő.

A második játékrész viszont rosszabbul kezdődött, mint az első: a hajdúságiak szűk tíz perc alatt kétszer is betaláltak a kapunkba, ezzel pedig gyakorlatilag el is döntötték a három pont sorsát. Azonban dicséretes, hogy a mieinknek volt tartása és előbb Kopácsi Áron egy szögletet követően bólintott a hálóba, majd Mohos Barni 11-esből lőtt a bal alsó sarokba, így pedig ki is alakult az 5–3-as végeredmény.

Sajnos betegség miatt három helyen is változtatnunk kellett a Vasast legyőző csapatunkon. Ráadásul a csúszós pályán rögtön a meccs elején hátrányba kerültünk. A folytatásban az alapelveinknek megfelelően a támadójátékot helyeztük előtérbe. Sokat birtokoltuk a labdát, helyzeteket alakítottunk ki. A védekezésünkbe viszont ezúttal több hiba is csúszott, amire majd reagálnunk kell. Összességében ma a játékban mi voltunk jobbak, a hazaiak azonban a pontrúgásaiknak köszönhetően nyerni tudtak

– foglalta össze a látottakat Kovács László vezetőedző.