Ismét nyertünk az MTK otthonában

Ismét nyertünk az MTK otthonában

A bajnokság során már második alkalommal diadalmaskodott U19-es csapatunk a címvédő, jelenleg éllovas fővárosiak vendégeként.

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia U19 1–2 (0–1)
Illés Aka. U19.:
Pataki M. – Dezamits, Tóth K., Kozári, Göndör (Szvoboda, 51.) – Horváth H., Szabó B., Horváth B. (Kovács P., 86.) – Rosner, Szijjártó Á. (Bunevácz, 56.), Kállai Z. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők:
Tóth K. (2., 0–1), Horváth H. (91., 1–2)

A tavaszi szezon egyik legnagyobb rangadójára került sor az MTK otthonában, ahol az éllovas fővárosiak a tabella második helyén álló akadémistáinkat fogadták. Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai rögtön a mérkőzés elején nekiestek a címvédőnek és már a 2. percben megszerezték a vezetést: a második szögletünk után Szijjártó Ármin csúsztatását még védeni tudta a fővárosiak kapusa, de Tóth Kristóf duplázása már a hálóban kötött ki. A folytatásban annak ellenére is a mieink voltak fölényben, hogy széllel szemben játszottunk. Horváth Balázs nagy lövésénél kis híján változott is az eredmény, de a hazai cerberus hárított. Így a félidőben 1–0 volt ide.

Térfélcserét követően szinte a levegőben lógott a második gólunk, de Dezamits Dominik bombája a keresztlécen csattant. Szvoboda Dániel szabályosnak tűnő találatát pedig a játékvezető érvénytelenítette. A derbi 86. percében aztán teljesen váratlanul egyenlítettek a hazaiak, akik nem sokáig örülhettek ennek, ugyanis a ráadás pillanataiban Szabó Bence remek átadásából Horváth Hunor állította be a 2–1-es végeredményt.

Ebben a szezonban már másodszor tudtunk nyerni a bajnoki címvédő, jelenleg éllovas MTK otthonában. Úgy gondolom, hogy a srácok az egész bajnokság eddigi legjobb teljesítményét nyújtották. Szinte egymást múlták felül. Teljesen megérdemelten nyertünk még úgy is, hogy a második félidő elején két sérülés miatt is kényszerű cserére kényszerültünk. Úgy vélem, hogy ma nem lehetett kérdéses a győzelmünk. Ezen az úton kell továbbmennünk

– nyilatkozta boldogan Horváth Rudolf vezetőedző.